Fischer met eerste interlandgoal goud waard; blessure voor Zlatan

Denemarken - Montenegro 2-1
Het Denemarken van Morten Olsen neemt het zaterdag op eigen veld op tegen Servië en kan door de oefenzege in Viborg met vertrouwen naar dat EK-kwalificatieduel toewerken. Montenegro kwam nog wel op voorsprong, want na zeventien minuten schoot Stevan Jovetic een afvallende bal na een hoekschop hard en laag binnen. In de tweede helft stelden de Scandinaviërs orde op zaken. Christian Eriksen plaatste de bal na een breedtepass van Yussuf Poulsen met zijn linker in het doel; doelman Mladen Bozovic ging daarbij niet vrijuit. Fischer, die na 73 minuten was ingevallen, benutte vijf minuten voor tijd een strafschop voor de 2-1. De Ajacied mocht het vanaf elf meter proberen nadat Lars Jacobsen was neergehaald.

Noorwegen - Zweden 0-0
Ibrahimovic kon het verschil maandag niet maken voor het Zweedse elftal. De steraanvaller van Paris Saint-Germain kreeg na een kwart wedstrijd wel een uitstekende kans om te scoren, maar hij schoot van dichtbij op doelman Örjan Nyland van Molde FK. In de blessuretijd van de eerste helft doken de Noren op voor het doel van Andreas Isaksson: Joshua King kopte naast. Ook in de tweede helft werd er maar weinig gecreëerd, al speelde de zestienjarige Martin Ödegaard van Real Madrid wel een puike partij. In de slotfase was Marcus Berg nog dicht bij de 0-1, maar zijn omhaal ging er niet in. Ibrahimovic viel na ruim een uur spelen overigens met een knieblessure uit; het is nog onduidelijk hoe serieus de kwetsuur is. Zweden speelt zondag thuis tegen Montenegro.