FK Rostov stunt en stelt PSV voor flinke opgave

Bayern wist dat het in Rusland moest winnen om de aansluiting met koploper Atlético Madrid te behouden en de Duitsers hadden, ondanks de afwezigheid van spelers als Manuel Neuer, Arjen Robben en Arturo Vidal, dan ook het meeste van de bal in de eerste helft. Rostov liet zich zoals verwacht terugzakken en hoopte er via de counter uit te kunnen komen. De eerste goede kans kwam uit een corner voor Holger Badstuber, die voor het eerst sinds 287 dagen weer aan de aftrap verscheen, maar hij stuitte op Soslan Dzhanayev.

De doelman greep tien minuten voor rust ook goed in bij een poging van de opstomende Renato Sanches, maar hij zag César Navas de bal daarna in de voeten van Douglas Costa spelen, die het buitenkansje beheerst verzilverde. Bayern dacht met een voorsprong te gaan rusten, maar dat was buiten Sardar Azmoun gerekend. De aanvaller stuurde Jérôme Boateng het bos in en schoof de bal daarna langs Sven Ulreich. Philipp Lahm leek de Duitse voorsprong vlak na rust weer te herstellen, maar zijn kopbal verdween net langs de verkeerde kant van de paal.

Aan de andere kant ging Boateng in de fout met een onhandige overtreding op Christian Noboa en scheidsrechter Artur Soares Dias kon niet anders dan naar de stip wijzen. Dmitri Poloz stuurde Ulreich daarna eenvoudig de verkeerde hoek in en een stunt leek in de maak. Dit was echter buiten Juan Bernat gerekend, die twee minuten later de stand alweer gelijk trok. Sanches vond Franck Ribéry in het strafschopgebied, waarna de Fransman oog had voor de instormende back.

Bernat knalde de bal daarna keihard langs Dzhanayev voor de 2-2. De thuisploeg liet het daar echter niet bij zitten en Azmoun leek opnieuw op te kunnen stomen richting Ulreich toen Thiago Alcântara hem op de rand van de zestien onderuit haalde. Noboa mocht daarna aanleggen voor de vrije trap en lepelde de bal over de muur langs de Duitse doelman. Carlo Ancelotti probeerde met het inbrengen van Thomas Müller het tij nog te keren, maar Bayern kwam op een schot van Thiago na niet meer tot grote kansen.