Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Florentino Pérez vertelde me dat hij bereid was 300 miljoen euro te betalen'

Laatste update:

In de zomer van 2016 gingen Ribeiro, Neymar, zijn vader, clubvoorzitter Nasser Al-Khelaifi en sportief directeur Olivier Létang voor het eerst met elkaar om de tafel in een hotel op Ibiza. "We spraken elkaar op de bovenste verdieping. We zorgden dat niemand ons kon zien; niemand heeft foto's gemaakt", blikt de belangenbehartiger van Neymar terug. "Nasser deed een fantastisch aanbod. Neymar verdiende op dat moment 11 miljoen euro per jaar bij Barcelona en Nasser bood hem 26 miljoen euro. Ik vroeg toen om 40 miljoen. Hij gaf aan dat hij het in overweging zou nemen en dat een deel van het bedrag betaald zou kunnen worden in de vorm van een hotelketen met de naam van Neymar, waarbij hij een percentage van de inkomsten zou opstrijken. Hij zou hem ook een privjéjet geven waarmee Neymar zou kunnen reizen tussen Europa en Brazilië en stelde zelfs voor om de naam van Neymar groot op de Eiffeltoren te projecteren: het was absurd!"

Uiteindelijk bleef Neymar nog een jaar in Barcelona, maar wel tegen een verbeterd salaris van 28 miljoen euro. Vervolgens maakte hij voor 222 miljoen euro alsnog de overstap naar Parijs, waar hij bijna 37 miljoen euro ging verdienen op jaarbasis. "Het was onmogelijk om zo'n aanbieding af te slaan", aldus Ribeiro, die en passant toegeeft dat zijn cliënt in 2018 speelde met de gedachte om PSG te verlaten. Real Madrid had toen interesse. "Florentino Pérez (voorzitter, red.) vertelde me dat hij bereid was om 300 miljoen euro te betalen." Al-Khelaifi liet zowel persoonlijk aan Ribeiro als in de pers weten minstens een miljard euro te willen ontvangen voor Neymar. Daarmee was een transfer eigenlijk al van de baan. Ook drie jaar later lijkt een vertrek ver weg. "Neymar is gelukkig hier en bovendien kan alleen PSG hem betalen. Real Madrid heeft financiële problemen. Bij Barcelona zijn die nog groter. Italiaanse clubs kunnen niet meedingen. Manchester United en Manchester City? Ook dat zie ik niet gebeuren. Neymar speelt voor een heel goede club. Dit seizoen gaat PSG de Champions League winnen en verovert Neymar de Ballon d'Or", voorspelt Ribeiro.

Real Madrid zat al achter Neymar aan toen hij nog bij Santos speelde. De Koninklijke scoutte de aanvaller al op zeer jonge leeftijd en raakte verwikkeld in een strijd met Barcelona om zijn handtekening. "Florentino dacht dat hij Neymar binnen had. Hij zei 'ja' tegen een voorstel dat ik deed. Hij wilde Santos veertig miljoen euro betalen en wilde voldoen aan al onze eisen. De vader van Neymar wilde extra bedenktijd, want zijn zoon wilde het liefst naar Barcelona. Real Madrid stuurde drie man naar Brazilië om de transfer rond te krijgen. Ze bleven daar twintig dagen lang en zeiden steeds: 'Kom op, we kunnen morgen al tekenen!' Maar Neymar wilde naar Barcelona. Lionel Messi en Gerard Piqué belden hem persoonlijk. Ik wilde dat hij naar Madrid zou gaan. Ik had een goede relatie met Florentino, maar Sandro Rosell (toenmalig voorzitter van Barcelona) liet mij buiten alle gesprekken. Hij heeft me geen cent betaald voor de transfer van Neymar. Ze werkten samen met André Cury (scout van Barcelona in Brazilië), die de vader van Neymar benaderde. Neymar wilde graag met Messi spelen en dat was zijn keuze. Voor mij was het niet fijn, maar ik respecteerde de keuze. Ik voelde me wel vernederd, want ik mocht er niet eens bij zijn toen hij zijn contract ondertekende en werd gepresenteerd."

Meer nieuws

Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
4
Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City
5
Lopetegui wordt definitief geen trainer van Bayern en tekent in Premier League
11
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
34
Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties