Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Football Leaks: Europese elite werkt aan Super League voor zestien teams

Laatste update:

Ideeën voor een Super League circuleren al jarenlang, maar nu zouden diverse Europese grootmachten ook daadwerkelijk onderhandelen over de totstandbrenging van het kampioenschap. De gesprekken over een Super League zouden vanaf 2016 in het geheim zijn gevoerd, met Michael Gerlinger als initiatiefnemer. De juridisch directeur van Bayern München heeft zes andere clubs bereid gevonden om plaats te nemen aan tafel: Arsenal, Manchester United, Juventus, AC Milan, Real Madrid en Barcelona.

Daarnaast zouden ook Chelsea, Paris Saint-Germain, Manchester City en Liverpool hoe dan ook deel gaan nemen aan de Super League, die vanaf 2021 zijn intrede moet gaan doen. Vijf gastteams mogen aansluiten, zodat het totaal aantal deelnemers van de Super League op zestien uitkomt: Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Internazionale en AS Roma. Voor onder andere Ajax en PSV zou dus geen plek zijn.

Met de Super League willen de deelnemende clubs 'meer wedstrijden spelen die ertoe doen', waardoor de financiële verschillen met de rest van Europa groter dan ooit zullen worden. Alle anderen verliezen de mogelijkheid om zich ooit nog aan te sluiten bij de beste clubs van het continent, zo klinkt het. Voor de Eredivisie kan dat grote gevolgen hebben, zo vreest Hoogleraar sport en recht Marjan Olfers. "Nog niet alles is uitonderhandeld, maar als dit doorgaat is dit een bedreiging voor de Nederlandse en andere competities. Geen Nederlandse club doet mee", vertelt zij aan EenVandaag.

"En waar we wel aan deelnemen wordt door deze League veel minder interessant. Dit zal onze positie verder ondermijnen, erg verdrietig", vervolgt de juriste. "Als blijkt dat dit interessant wordt, verflauwt de aandacht voor andere competities en clubs. Het zal de Nederlandse opleiding van nieuwe spelers ondermijnen, je wilt toch spelen voor de aantrekkelijkste competitie." De Super League zou voor behalve de nationale competities ook een gevaar vormen voor de Champions League, op dit moment het grootste Europese voetbaltoernooi. Die dreigt door de plannen immers zijn grootste blikvangers kwijt te raken.

Spreekt een dergelijke Super League jou aan?

Meer nieuws

VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
6
Pak 50x je inzet als Real Madrid en Bayern München allebei scoren!
0
Speler van Borussia Dortmund reist vanwege examen apart naar CL-kraker in Parijs
4
Derksen ergert zich groen en geel aan sportverslaggever: 'Het is zo stuitend'
22
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
13
Ajax shopt bij Sparta en haalt jongere broer van Jorrel Hato naar Amsterdam
43

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties