Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Fortuinlijk AZ zet ontmanteld Anzhi op kleine achterstand

Laatste update:

Anzhi won vorig seizoen met 0-5 in Alkmaar en deed dat met sterren als Samuel Eto'o en Mbark Boussoufa. Clubeigenaar Suleyman Kerimov draaide in augustus echter de geldkraan dicht en de Dagestaanse miljoenenploeg werd hierdoor flink ontmanteld. Toch sloeg de hekkensluiter van de Premjer Liga donderdag allesbehalve een modderfiguur in het AFAS Stadion en men had na een kwartier spelen eigenlijk op voorsprong moeten komen. Aleksandr Bukharov, een huurling van Zenit Sint-Petersburg, kopte de bal via de hand van Esteban Alvarado over de doellijn, maar scheidsrechter Daniele Orsato liet doorspelen. AZ, dat het spel probeerde te maken, kwam goed weg.

Na 25 minuten had Bukharov opnieuw kunnen scoren, maar de spits gleed de bal rakelings naast. Advocaat slaakte dan ook een zucht van opluchting toen zijn elftal na een klein halfuur op voorsprong kwam. Ali Gadzhibekov maakte hands en Jóhannsson benutte de toegekende strafschop, weliswaar met enig fortuin: 1-0. Bukharov kopte hierna nog naast en Oleksand Aliev trapte een vrije trap van heinde en verre tegen de bovenkant van de lat. AZ, waarbij Steven Berghuis na een kwart duel geblesseerd afhaakte, had over geluk dan ook niet te klagen en nam de summiere voorsprong mee de kleedkamer in.

De eerste mogelijkheden na rust waren opnieuw voor Anzhi, dat afgelopen weekeinde voor het eerst dit seizoen een competitieduel won (Rubin Kazan, 1-0). Aliev schoot hard naast en knalde even later een vrije trap een halve meter over de kruising. AZ speelde onrustig en Advocaat werd na 55 minuten vanwege commentaar op de leiding naar de tribune gestuurd. De Hagenaar zag Anzhi wederom slordig omgaan met de kansen, want Nikita Burmistrov kopte bij de tweede paal tegen het voetstuk van Esteban. Na het uur keerde de rust terug in de ploeg van de roodhemden.

AZ maakte echter geen moment een grootse indruk, maar men sleepte de overwinning over de streep en zal dan ook tevreden zijn. In de slotfase probeerden Jóhannson en Roy Beerens de marge nog te verdubbelen, maar het schot van de Amerikaan werd gekeerd door Kerzhakov en Beerens schoot over de kruising. De enige deelnemer uit Nederland in Europa gaat volgende week donderdag op bezoek in Ramenskoye, vijftig kilometer buiten Moskou. Op dat veld werd Advocaat ooit kampioen met Zenit Sint-Petersburg en wellicht boekt hij er nu opnieuw succes.

-
Denk jij dat AZ de kwartfinale haalt?

Meer nieuws

VZ Kort: Ajax en Liverpool halen recordbedrag op met benefietwedstrijd
77
Sterkhouder Manchester United twijfelt openlijk over langer verblijf bij de club
5
'Atlético Madrid is bereid Oblak te verkopen en mikt pijlen op jongere keeper'
14
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
6
Bondsvoorzitter KNVB uit frustratie: 'Van achterkamertjes is geen sprake'
2
Cruciale week voor Kuijt: om deze reden vertrekt hij mogelijk al bij Beerschot
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties