Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Fortuna-smaakmaker Alen Halilovic gaat de Eredivisie na een jaar verlaten'

Laatste update:

Halilovic, tienvoudig international van Kroatië, tekende afgelopen zomer een eenjarig contract in Sittard. De huidige nummer elf van de Eredivisie heeft gebruikgemaakt van de eenzijdige optie om die verbintenis met twee seizoenen te verlengen. Door Halilovic dit seizoen vaak te gebruiken heeft Fortuna Sittard-trainer Danny Buijs die optie overigens automatisch gelicht.

De hoogte van de afkoopclausule in het contract van Halilovic is vooralsnog onbekend. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo'n 1,3 miljoen euro. Volgens De Limburger had Halilovic afgelopen winter de kans om naar Dubai en Saudi-Arabië te verkassen. Branco zegt tegenover VI echter dat de linkspoot hoopt op een grotere competitie dan de Eredivisie.

In gesprek met het wekelijkse voetbalmagazine wordt de technisch directeur gevraagd naar Halilovic. "Het contract met Alen is een paar maanden geleden automatisch met twee jaar verlengd, nadat hij een vastgesteld aantal wedstrijden had bereikt. Maar ik denk niet dat hij hier komend seizoen nog speelt. In januari had hij al kunnen vertrekken, naar een financieel paradijs."

Volgens Branco is Halilovic zeer ambitieus. "Zijn doel is om in de zomer naar een grote competitie te gaan en ik denk dat hem dat gaat lukken. Er is behoorlijk wat interesse, ook uit de grote landen. Alen kan die stap hogerop aan, zonder twijfel." Halilovic stond in het verleden wereldwijd te boek als een toptalent.

Halilovic, die de afgelopen weken regelmatig genoegen moest nemen met een plek op de bank, speelde tot dusver 27 officiële wedstrijden namens Fortuna Sittard. Daarin was de aanvallende middenvelder goed voor vijf doelpunten en twee assists. Volgens Branco is het logisch dat Halilovic deze maand een stapje terug heeft gedaan in de pikorde van Buijs.

"Dat is logisch, want het is een jaar of zeven geleden dat hij zoveel wedstrijden heeft gespeeld. Ik had net iets meer van hem verwacht, als ik eerlijk ben", aldus Branco. "Niet dat hij het slecht doet, en zijn werkhouding is perfect. Maar zijn rendement had hoger gekund."

Branco denkt te weten waarom Halilovic niet volledig aan zijn verwachtingen voldoet. "Zoals Alen het liefst speelt, komt hij optimaal tot zijn recht in een ploeg die zeventig procent balbezit heeft. Wij zitten meestal net onder de vijftig procent."

Meer nieuws

Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
0
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
42
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
13
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
35
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties