Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

De Telegraaf noemt 2 Eredivisie-keepers die Mathew Ryan kunnen opvolgen bij AZ

Laatste update:

Volgens de ochtendkrant zit Ryan, 92-voudig international van Australië, in een zetel. "Met de mededeling dat hij niet onwelwillend tegenover een nieuwe verbintenis staat, gaf Ryan AZ-td Max Huiberts voorzichtige hoop. Of speelt de Aussie een spelletje? Inmiddels heeft Ryan al twee contractvoorstellen gekregen en evenzovele deadlines laten verstrijken. Derby County, terug in het Engelse Championship, heeft de rode loper uitgelegd voor de ex-keeper van Brighton & Hove Albion en Arsenal."

AZ heeft met Hobie Verhulst (31) nog een ervaren keeper onder contract staan, maar hij lijkt zeker niet geschikt als eerste doelman. Peter Vindahl (26) vertrekt definitief naar Sparta Praag. Voor hem vangt AZ zo'n 1,5 miljoen euro.

Met Sem Westerveld (21), Daniël Deen (21), Rome-Jayden Owusu-Oduro (19) en Tristan Kuijsten (19) staan er een aantal jonge keepers klaar, maar journalist Steven Kooijman denkt dat AZ het nog niet aandurft met deze namen.

Eredivisie-keepers


Kooijman stelt dat de oplossing voor AZ dichterbij is dan het lijkt. "De club hoeft niet over de grens te kijken, want er lopen genoeg bekwame goalies rond in de Eredivisie, waar de keeperstombola aardig op drift begint te raken. Nick Olij (Sparta) en Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles) zouden bijvoorbeeld niet misstaan bij AZ."

Volgens Kooijman is Olij aan de (te) dure kant voor AZ. De 28-jarige doelman moet Sparta zo'n 4 miljoen euro opleveren. De Lange zou een goedkopere optie zijn, daar zijn prijskaartje rond de 1,5 miljoen euro ligt.

De journalist concludeert dat AZ het liefst nog een jaar met Ryan doorgaat, om vervolgens Westerveld of Owusu-Oduro door te schuiven als eerste doelman. Laatstgenoemde stond afgelopen seizoen al zeven keer onder de lat in AZ 1.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Feyenoords 'ideale opvolger van Berghuis' kan Nederland pijn doen op het EK
4
Chelsea en Tottenham hopen deal voor tiener van bijna 50 miljoen te kapen
6
Duitsland bereikt kwartfinale op het EK na bewogen avond in Dortmund
125
Voetbalprominenten spreken schande van penalty Duitsland: 'Kotsmisselijk'
53
Duitsland - Denemarken stilgelegd vanwege onweer en flinke hagelbui
27
Italiaanse media vernietigend na wanprestatie Azzurri op EK: 'Gezichtsverlies!'
29

Meer sportnieuws

Reacties