Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Frankrijk loot gunstig, België stuit in groepfase op Italië

Laatste update:

Daarmee neemt la Roja het op tegen twee tegenstanders uit de kwalificatiegroep van Oranje, die elkaar komende zomer dus opnieuw treffen. Tsjechië eindigde als groepswinnaar, terwijl Turkije zich dankzij een knappe eindsprint als beste nummer drie plaatste voor het EK. Kroatië, met sterren als Luka Modric en Ivan Rakitic, is op papier echter de zwaarste tegenstander voor Spanje.

België heeft dus van doen met Italië, maar toch zal bondscoach Marc Wilmots niet geheel ontevreden zijn. Ierland en Zweden bieden zijn elftal meer dan genoeg mogelijkheden om plaatsing voor de achtste finales alsnog veilig te stellen. Daarbij moet bovendien in het achterhoofd worden gehouden dat ook de beste vier nummers drie van iedere groep zich bij de laatste zestien scharen.

Wereldkampioen Duitsland treft met Oekraïne, buurland Polen en Noord-Ierland drie opponenten die in theorie geen problemen mogen opleveren. Polen wist in de kwalificatiecyclus overigens wel één keer van het elftal van Joachim Löw te winnen. Voor Engeland, dat een foutloze kwalificatiecampagne aflegde, springt vooral het duel met Wales in het oog. Slowakije en Rusland completeren die Groep B.

De laatste groep bestaat uit outsider Portugal, dat op papier weinig moeite zal gaan krijgen om de knock-outfase te bereiken. Met IJsland, dat tweede werd in de kwalificatiegroep van Oranje, Oostenrijk en Hongarije mogen er weinig problemen verwacht worden voor Cristiano Ronaldo en zijn teamgenoten.

De volledige loting:

Groep A:
Frankrijk
Roemenië
Albanië
Zwitserland

Groep B:
Engeland
Rusland
Wales
Slowakije

Groep C:
Duitsland
Oekraïne
Polen
Noord-Ierland

Groep D:
Spanje
Tsjechië
Turkije
Kroatië

Groep E:
België
Italië
Ierland
Zweden

Groep F:
Portugal
IJsland
Oostenrijk
Hongarije

Het EK begint op 10 juni 2016 en de finale wordt op 10 juli gespeeld in het Stade de France in Saint-Denis.

Meer nieuws

Kenneth Perez snapt niks van compliment voor speler van Ajax: 'Fuck off, man'
1
Koeman twijfelt over EK voor 32-voudig international: 'Heeft een slecht seizoen'
24
Koeman oppert nieuwe trainer voor Feyenoord: 'Zou hem geen slechte keuze vinden'
6
'Gewilde Xavi Simons komt op radar van volgende Europese grootmacht'
10
De tienersensatie van Feyenoord die buiten Nederland nooit meer schitterde
0
Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland'
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties