Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Frankrijk op hol

Laatste update:

Laurent Blanc verdenken van racisme? Laat me niet lachen! Dat is als een priester verdenken van pedofilie. Hoewel dat misschien niet zo een goed voorbeeld is. Maar als er één man in de voetbalwereld is waarvan je zeker kunt zijn dat hij geen racist is dan is Laurent het wel. En daar hoef je echt niet voor in zijn ogen te kijken terwijl drie collega's checken of hij niet stiekem zijn vingers kruist onder tafel, dat zie je gewoon. Dat wéét je gewoon.

Het is gewoon weer hetzelfde liedje als altijd: de media, in dit geval "médiapart", haalt een paar zinnetjes uit een vergadering van de FFF die wel aardig klinken en bouwt er een leuk artikeltje omheen. Dat deze zinnen totaal verkeerd geïnterpreteerd worden als je ze uit hun context trekt lijkt ze niet wakker te houden. Laurent zegt dan ook dat "sommige uitspraken over gevoelige onderwerpen die in een vergadering worden gedeeld inderdaad anders geïnterpreteerd worden als ze uit de context gehaald worden, maar dat er in geen enkel geval racistische of xenofobische ideeën achter zaten."

Maar het was al te laat: de hele "equipe" van '98 moest weer opgetrommeld worden om hun mening te delen en zo hoorden we spelers als Patrick Vieira, Lilian Thuram, Bixente Lizarazu en zelfs Zinédine Zidane zeggen wat ze dan al wel niet van deze kwestie vonden. Geen een van de vier genoemde spelers was bij de vergadering en geen een heeft eigenlijk iets met deze hele kwestie te maken maar ja, ze hebben het WK in 1998 gewonnen hè, dus moeten ze hun mening geven. Zo zei Thuram dat ALS er iemand voor de quota's was, diegene ontslagen moest worden. Patrick Vieira had het gerucht zelfs al een feit gemaakt en zei in Le Monde dat iedereen van de FFF heel goed bewust was van hoe erg hun woorden waren en dat ze het zelfs probeerden weg te moffelen onder de grasmat.

Het enige wat dit alles dus opgeleverd heeft is dat de FFF nu, al waren ze dat niet van plan, onbewust op gaat passen of ze wel genoeg noord afrikanen in de selectie hebben, bang voor een nieuwe preek van Vieira of, nog erger, een bliksemslag van Thuram. Ook heeft de site "mediapart" reclame voor zichzelf gemaakt door overal in het nieuws te verschijnen en zo een paar extra bezoekers op hun site te lokken. Gelukkig kunnen alle voetballers van buitenlandse afkomst die niet kunnen voetballen hun familie wijsmaken dat ze niet mee mochten doen vanwege hun huidskleur.

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
117
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties