Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Frankrijk slaat in slotfase toe tegen dapper Albanië

Laatste update:

Frankrijk boekte zijn zevende opeenvolgende zege op een EK in eigen land, maar van een leien dakje ging het dus niet in Marseille. Les Bleus schoten in de eerste 45 minuten voetballen immers niet één keer tussen de palen en zochten de kleedkamer dan ook op met een onveranderde stand. De beste mogelijkheid was voor Olivier Giroud, die na vier minuten uit een vrije trap van Payet over kopte. Anthony Martial en Payet probeerden ook nog voor dreiging te zorgen, maar doelman Etrit Berisha hoefde zich geen zorgen te maken.

Albanië voetbalde heel aardig mee en dook ook een paar keer op voor het doel van Hugo Lloris: een uithaal van Ermir Lenjani ging na een mooie aanval over en Lloris voorkwam met een goede ingreep dat Albert Sadiku tot koppen kon komen na een hoge bal van Elseid Hysaj. Frankrijk stapte onder begeleiding van een striemend fluitconcert van het veld en bondscoach Didier Deschamps greep in: Paul Pogba verving Martial. De aanvaller van Manchester United kwam voor rust niet verder dan tien passes, één geblokt schot en nul gecreëerde kansen.

In de eerste tien minuten na rust gebeurde er meer dan in de 45 minuten ervoor. Frankrijk begon bijzonder energiek en was dicht bij een doelpunt toen Kingsley Coman na 28 seconden naast kopte en Pogba even later met een volley over mikte. Aan de andere kant kwam ook Albanië een keer dicht bij een treffer: Ledian Memushaj duwde een uitstekende voorzet van Hysaj tegen de paal en kon de rebound evenmin verzilveren. De druk van Frankrijk nam na die Albanese kans weer toe en na 67 minuten was het bijna raak.

Giroud mikte na een voorzet van Coman voorlangs en kopte even later tegen het aluminium. Deschamps had kort daarvoor zijn tweede wissel doorgevoerd: Griezmann was in het veld gekomen voor Coman. Het was uiteindelijk de voorhoedespeler van Atlético Madrid die zich tot de bevrijder kroonde, want na negentig minuten kopte hij op aangeven van Adil Rami raak. Payet gooide het duel in de laatste minuut van de blessuretijd definitief in het slot tegen de nummer 38 van de FIFA-wereldranglijst.

Dimitri Payet in twee EK-duels : 14 gecreëerde kansen ✔ 1 assist ✔ 2 goals ✔

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 15 juni 2016

-
Een terechte zege voor Frankrijk?

Meer nieuws

PSV'er Johan Bakayoko ziet alleen Jude Bellingham en Florian Wirtz voor zich
1
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Nachtmerrie voor Lucas Hernández: streep door EK en restant 2024
4
Vitesse haalt enkele uren na start crowdfundingsactie helft van streefbedrag op
19
Primeur in Duitsland: eerste vrouwelijke hoofdcoach in profcompetitie mannen
10
Vinícius spreekt na magische CL-avond bewondering uit voor collega-aanvaller
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties