Frankrijk wint na zinderende slotfase van Kameroen

Alhoewel de eerste twee kansen van de wedstrijd voor Kameroen waren, opende Frankrijk voor het thuispubliek in Nantes de score. Na twintig minuten vond Kingsley Coman de vrijstaande Matuidi, die de bal zonder na te denken binnen schoot. Lang konden les Bleus niet van die voorsprong genieten,want twee minuten later maakte Vincent Aboubakar er op aangeven van Allan Nyom alweer 1-1 van.

Dat leek ook de ruststand te worden, maar vier minuten voor het fluitsignaal bepaalde Giroud anders. De spits van Arsenal had zijn goal echter voor negentig procent te danken aan Paul Pogba, die hem met een weergaloze assist in stelling bracht. De middenvelder slingerde de bal van ver buiten de zestien voor en deed dat precies op maat: Giroud hoefde niet veel meer te doen dan zijn voet tegen het leer te zetten.

Lange tijd leek die stand bij het opzoeken van de kleedkamers ook de eindstand te worden. Giroud en Pogba lieten na om de marge van Frankrijk te vergroten, terwijl Aboubakar en Anatole Abang aan de andere kant van het veld nalieten om te scoren. In de absolute slotfase kreeg Kameroen echter alsnog loon naar werken, zo leek het althans. Eric-Maxim Choupo-Moting tekende voor de late 2-2 en daarmee leek de eindstand te zijn bereikt.

Het was echter buiten Dimitri Payet gerekend. De Premier League-revelatie van West Ham United mocht aanleggen voor een vrije trap en deed dat wederom met verve. In blessuretijd schoot de spelmaker op prachtige wijze de 3-2 binnen, waarmee hij de zege alsnog veiligstelde voor de thuisploeg.