Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Franse overheid lijnrecht tegenover Liverpool: club wil 'sorry' horen

Laatste update:

De aftrap van de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid (0-1) werd zaterdagavond met 36 minuten uitgesteld vanwege vele Liverpool-supporters die het stadion probeerden binnen te dringen met neppe kaartjes. Er ontstond een chaotische situatie, waarbij fans die wél over een geldig ticket beschikten het Stade de France niet werden binnengelaten en zelfs bestookt werden met traangas. Oudéa-Castéra legde de schuld allereerst bij liverpool.. "Real Madrid hield toezicht hoe de supporters met bussen van het vliegveld naar het stadion gingen. Dat staat in schril contrast met hoe Liverpool het heeft gedaan."

Daarop moest ook de UEFA het ontgelden, die Liverpool volgens de minister had moeten opdragen enkel digitale tickets te verkopen. "Dat had gezorgd voor onvervalsbaarheid. Liverpool had verzocht dat er geen gebruik werd gemaakt van de mobiele applicatie. De UEFA accepteerde dat en creëerde op die manier een circuit van papieren tickets, dat voor een overschot zorgde." Oudéa-Castéra kreeg bijval van collega-minister Gérald Darmanin; ook Liverpool-verdediger Andy Robertson en analist Gary Lineker waren vernietigend over de organisatie rondom de finale van het miljardenbal.

De UEFA begon daarop een onafhankelijk onderzoek naar de chaos van zaterdagavond; Liverpool vind dat de club geen enkele schuld toekomt. Daar Werner al een boze brief stuurde naar Oudéa-Castéra, reageert ook CEO Hogan verontwaardigd op de woorden van de Franse bestuurder. "We zijn enorm verrast dat iemand in die positie op zo'n moment zulke uitspraken doen. Er is nog geen onafhankelijk onderzoek gedaan om alle feiten vast te stellen. Dus om nu zulke opmerkingen te maken is compleet ongepast." Hogan wil er dan ook alles aan te doen om de waarheid boven water te halen. "Ik heb gehoord van sommige mensen dat iets wat de beste avond van hun leven had moeten zijn, de ergste is geworden. Dat is ongelooflijk droevig. Ons doel is om te verzekeren dat de juiste stappen worden genomen om zeker te zijn dat zoiets nooit weer gebeurt."

-

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
93
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
2
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
14
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
7
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
128

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties