Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Fraser reageert op vertrek; motief voor plotselinge ontslag Rankovic bekend

Laatste update:

Zondag kreeg Fraser te horen dat Rankovic op non-actief gezet zou worden, waarop hij besloot zelf ook zijn biezen te pakken. "Ranko is mijn rechterarm, mijn beste wapen om het alsnog voor elkaar te krijgen om er in te blijven", aldus de coach, die zijn ploeg vier wedstrijden voor het einde op de laatste plek in de Eredivisie achterlaat. "Dat heeft te maken met professionaliteit en is voor mij de reden om te stoppen. Ik kon niet anders in relatie tot Ranko."

De regionale omroep komt met nieuwe informatie over waarom Rankovic plotseling moest vertrekken. De oud-middenvelder staat volgens RTV Rijnmond bekend om zijn dominante houding en heeft de neiging zich negatief uit te laten. Een aantal spelers van Sparta zou zijn beklag hebben gedaan bij technisch directeur Gerard Nijkamp, die zondag als donderslag bij heldere hemel besloot om Rankovic op non-actief te stellen.

Fraser wil het verhaal bevestigen noch ontkennen. "Het is leuk om te zien hoeveel aannames er meteen gedaan worden", aldus Fraser, die per 1 juli begint als trainer van FC Utrecht. De coach lag dit seizoen bij Sparta al eerder in de clinch over het vertrek van technisch directeur Henk van Stee, maar bleef toen ondanks twijfels aan. Fraser is niet kwaad op Nijkamp, die het overnam van Van Stee en nu Rankovic ontslaat. "Wij hebben met zijn tweeën gezeten en ik kan heel goed door één deur met Nijkamp. Het is duidelijk wat zijn standpunt is en ik heb er goed over moeten nadenken. Hij handelt in het belang van de club, dat kan ik alleen maar waarderen en respecteren. Dat dit een slinkse manier is om van mij af te komen? Als hij dat wilde had dat al veel eerder gekund. En ik andersom ook. Dit is een samenloop van omstandigheden, die dingen komen nu bij elkaar. En dan kom je tegenover elkaar te staan en moet je een besluit nemen."

Maurice Steijn volgt Henk Fraser per direct op als trainer van Sparta Rotterdam, zo meldde RTV Rijnmond maandagochtend. De 48-jarige oefenmeester zou eigenlijk pas vanaf volgend seizoen de honneurs op het Kasteel waarnemen, maar begint door het plotselinge vertrek van Fraser al eerder aan zijn nieuwe dienstverband. Steijn wordt bij Sparta geassisteerd door Nourdin Boukhari en Jeroen Rijsdijk.

De reactie van Nijkamp
Ook Nijkamp verscheen maandag voor de camera om tekst en uitleg te geven. De technisch directeur was niet enorm verrast door het opstappen van Fraser. "Ik wist dat een gevolg kon zijn dat Fraser dan ook op zou stappen, maar dat is niet de intentie geweest", aldus Nijkamp, die tevreden was over het functioneren van de hoofdcoach. "Hem zelf ontslaan is nooit een optie geweest. Wij zagen in hem nog steeds de perfecte hoofdtrainer om ons in de Eredivisie te houden. Er was wat ruis gekomen in de samenstelling van de technische staf en dan moet je een besluit durven nemen."

Meer nieuws

Live meepraten in de Champions League: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain
2
Dortmund begint met Maatsen en zonder Malen; Mbappé in de CL wél in de basis
0
Curieuze uitspraak Ajax-trainer Van 't Schip jaren na dato geopenbaard
7
'Manchester United-fans doen alsof ze gehandicapt zijn om wedstrijden te kijken'
1
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
8
Vitesse aan de rand van de afgrond: 'Staan er heel slecht voor, we lopen leeg'
32

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties