Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Frenkie de Jong omzeilt tegenstanders zoals Cruijff een miljoen keer deed'

Laatste update:

De Jong leverde tegen Athletic twee prachtige assists en maakte zelf een kopdoelpunt, een prestatie die de voormalig Ajacied in de Spaanse media al een tien opleverde. Vissers kon de gedachte aan Cruijff niet tegenhouden bij het zien van De Jong. "Het ging vanzelf. Frenkie de Jong verovert de bal op een druk middenveld op de rechterflank en vertrekt voor een dribbel, voor een avontuur dat hem voert naar de hoek van het veld. Tien aanrakingen. Alleen al hoe hij de bal afpakt, is zo sierlijk. Lichaam ertussen gedraaid. Kost nauwelijks kracht."

Vissers genoot van de treffer die De Jong maakte in de bekerfinale. "Dan binnenkant, buitenkant, rechts, links; het hele scala aan basistechniek komt voorbij, op volle snelheid, verpakt in gemak. Hij omzeilt tegenstanders met de buitenkant, buitenom, zoals Cruijff het één miljoen keer deed, speelt Mikel Balenziaga met een speels tikje met buitenkant rechts door de benen en is dan dus ergens diep op de flank beland. Wat nu? Even kijken. Bal naar Pedri en dan gaat het weer snel. Lenglet, Alba op links. En dan is De Jong alweer in het centrum om de voorzet na de stuit knap in te koppen."

De Jong speelde dit seizoen regelmatig als centrumverdediger, maar zijn rol tegen Ahtletic past hem volgens Vissers het best. "Begonnen als rechtshalf en overal mogen zijn, dan is hij op zijn best. Hij krijgt een 10 in Spanje en dat is terecht. Vaker bij het doel komen en scoren, dat vraagt trainer Koeman van hem. Hij luistert. Natuurlijk, zo dominant is hij lang niet altijd, maar Frenkie de Jong is een voetballer die cynisme naar een andere wereld verjaagt. Hij is de lach van het voetbal, in een wereld met veel clubs die wachten tot de tegenstander een fout maakt en profiteren. Voor die stijl zijn genoeg liefhebbers te vinden, maar ik houd van voetbal om het spel, om de schoonheid en de betovering, de ontspanning en de durf tot aanvallen."

-

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
14
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
22
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties