Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Frenkie de Jong zesde duurste speler ter wereld; marktwaarde De Ligt keldert'

Laatste update:

Foden wordt in de top vijf gevolgd door Mason Greenwood (178 miljoen), Marcus Rashford (159,1 miljoen), Erling Braut Haaland (155,5 miljoen) en Bruno Fernandes (154,3 miljoen). De Jong valt met zijn 138,7 miljoen euro net buiten de top vijf, maar houdt daarmee wel onder anderen Pedri en João Félix achter zich in de top tien. Bovendien is de middenvelder van Oranje verreweg het meeste waard van alle Nederlanders momenteel. Matthijs de Ligt en Donny van de Beek zijn de enige spelers die ook terug te vinden zijn op de lijst, waarbij de waarde van De Ligt op 89 miljoen euro uitkomt en Van de Beek 55,1 miljoen waard is.

De twintig duurste voetballers volgens CIES.

Gezien de namen en de waardes lijkt het aannemelijk dat de contractduur van de spelers de doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het bepalen van de bedragen. Zo moet Kylian Mbappé met een waarde van 118,3 miljoen euro genoegen nemen met de twaalfde plek, terwijl Jadon Sancho het met 120,8 miljoen euro nét iets beter doet. Ook Ferran Torres (118 miljoen), Kai Havertz (116,5 miljoen) en Trent Alexander-Arnold (115 miljoen) hebben de top tien niet weten te halen. Mbappé is wel de enige speler in de gepubliceerde lijst wiens verbintenis nog maar één jaar doorloopt. Paris Saint-Germain is nog in onderhandeling met de aanvaller.

De Ligt gold volgens het het Zwitserse onderzoekscentrum vorig jaar nog als Nederlander met de hoogste marktwaarde. De transferwaarde van de speler van Juventus werd destijds geschat op 104,7 miljoen euro, waarmee De Ligt de achttiende plek bezette in de gepubliceerde top 100 en wereldwijd de duurste centrumverdediger was. Mbappé was met een waarde van liefst 259,2 miljoen euro destijds ruimschoots de koploper in de lijst.

Vind jij Frenkie de Jong 138,7 miljoen euro waard?

Meer nieuws

El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
19
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties