Fris en fruitig Willem II doet zichzelf tekort met remise in Friesland

Heerenveen begon goed aan de wedstrijd en loste ook de eerste serieuze schoten op doel. Met name Jerry St. Juste liet zich gelden, maar de onbevangen jongeling kopte net naast uit een hoekschop. De thuisfans dacht daarmee getuige te zijn van de opmaat tot meer, maar dat bleek niet het geval. De bezoekers uit Tilburg werden namelijk steeds sterker en kregen de beste kansen op het openingsdoelpunt. Zo zag Ali Messaoud zijn schot via een tegenstander net naast gaan, terwijl Bruno Andrade en Samuel Armenteros eveneens dreigend waren.

Eerstgenoemde kon vrij inkoppen na een afgemeten voorzet maar mikte over, en een minuut later liet Armenteros een enorme mogelijkheid liggen. Hij kon alleen af op Kristoffer Nordfeldt, die zijn werk echter met verve deed. Heerenveen liet zich tussendoor niet helemaal ontbetuigd: de thuisploeg zocht ook geregeld de aanval, maar was voorin minder dreigend. Verder dan een harde knal van afstand van Simon Thern kwam het elftal van Dwight Lodeweges voor de rust niet meer.

Dat patroon was ook na rust zichtbaar. Willem II begon sterk aan de tweede helft en kreeg via Frank van der Struijk wederom een goede kans om de score te openen. De verdediger legde af op Andrade, wiens inzet van de lijn werd gehaald. De gasten uit Brabant bleven ook daarna de bovenliggende partij, al kreeg Luciano Slagveer tussendoor wel een goede mogelijkheid op de 1-0. Hij miste echter en dat voorbeeld werd daarna (opnieuw) opgevolgd door Andrade. Dit keer raakte de Braziliaan met een knal het aluminium.

De aanvaller, en daarmee ook zijn ploeg, kreeg echter toch nog loon naar werken. Met een subtiel lobje hielp hij Willem II twaalf minuten voor tijd aan een voorsprong. De bezoekers buitten daarmee hun overwicht uit en leken op weg naar een knappe overwinning, maar de euforie was van korte duur: nauwelijks twee minuten na de 0-1 stond het weer gelijk. Mark Uth haalde krachtig uit en liet Kostas Lamprou zo kansloos. In de laatste tien minuten kregen beide teams kansen op meer, maar de winnende treffer bleef, ondanks bijvoorbeeld een bal op de paal van Stijn Wuytens, uit.