Galatasaray boekt met scorende Sneijder zwaarbevochten overwinning

Cesare Prandelli gooide de tactiek ten opzichte van de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal (4-1 nederlaag) om van een 3-5-2 naar een 4-2-3-1-systeem. Libero Felipe Melo ging weer naast Sneijder op het middenveld spelen, maar dat veranderde speelplan haalde aanvankelijk niet veel uit in het matig gevulde Kadir Has Stadion. Galatasaray oogde in de open en gelijk opgaande eerste helft met name op de counter kwetsbaar en gaf een aantal goede kansen weg. Zo kreeg Necati Ates, ex-spits van Galatasaray, drie goede mogelijkheden.

Galatasaray had zelf ook kunnen scoren, maar Yasin Öztekin schoot na een mooie pass van Melo recht op de doelman en Olcan Adin stuitte eveneens op Gökhan Degirmenci. De grootste kans kreeg de club uit Europees Istanbul twee minuten in de tweede helft: Burak Yilmaz werd vrijgespeeld door Olcan, maar volleerde de bal met zijn linker voorlangs. De spits liep even later wel juichend weg, want na 52 minuten was Burak trefzeker bij een hoekschop van Selçuk Inan: 0-1.

Galatasaray had in de tweede helft minder grote problemen met Erciyesspor en halverwege de tweede helft zette Sneijder de 0-2 op het scorebord door een vrije trap van ver achter de mistastende Gökhan te schieten. Doordat Caner Osmanpasa bij een hoekschop nog wel wat terugdeed, negen minuten voor tijd, zat Prandelli in de slotfase met samengeknepen billen op de reservebank, maar de drie punten werden desondanks over de streep getrokken. Sneijder werd drie minuten voor tijd vervangen door Blerim Dzemaili.