Galatasaray heeft strafschoppen nodig voor winst van Turkse Super Cup

In de eerste negentig minuten hielden Besiktas en Galatasaray, met Wesley Sneijder in de basis, elkaar redelijk in evenwicht. Zes minuten voor rust leek Besiktas recht te hebben op een strafschop, na een duel tussen Aurelien Chedjou en Dusko Tosic, maar daar wilde de arbiter niet aan. Enkele minuten na de onderbreking had Cenk Tosun het scorebord in beweging kunnen krijgen. De inzet van de aanvaller miste echter precisie.

Sneijder stond aan de basis van diverse gevaarlijke aanvallen van Galatasaray, maar Tolga Zengin slaagde erin om zijn doel schoon te houden. In de honderdste minuut was het alsnog raak: Hakan Balta stond randje buitenspel toen hij een ferme vrije trap van de Nederlander tegen de touwen kopte. Zeven minuten later nivelleerde Besiktas echter de tussenstand: Chedjou zorgde ervoor dat een kopbal van Ricardo Quaresma achter Fernando Muslera belandde.

In de slotminuten vroeg de Portugees nog om een strafschop, na contact met Bruma, maar de leidsman wees niet naar de stip. In de strafschoppenreeks keerde Muslera de penalty van Oguzhan Ozyakup, miste Cenk Tosun eveneens en zegevierde Galatasaray uiteindelijk dankzij drie rake elfmetertrappen.

Galatasaray wint de Turkse Super Cup ten koste van Beşiktaş, na het nemen van strafschoppen! Wesley Sneijder had een aandeel in de 0-1!