Galatasaray pakt titel en vierde ster na puntverlies van Fenerbahçe

Voor Galatasaray betekent het de eerste titel sinds het seizoen 2012/13, want vorig seizoen ging het kampioenschap naar het Fenerbahçe van de afzwaaiende Dirk Kuyt. Voor middenvelder Wesley Sneijder is het de tweede titel in Turkije; ook bij Ajax, Real Madrid en Internazionale eindigde hij op de eerste plaats. Cim Bom kan dit seizoen ook nog de beker winnen, want op 3 juni staat men in de finale tegen Bursaspor.

Kuyt deed ruim een uur mee, maar kon Fenerbahçe dus niet aan de eerste uitzege op Basaksehir sinds november 2010 helpen. De 1-0 had ook al na zes minuten kunnen vallen, maar Márcio Mossoró gleed de bal na een lage voorzet over. Vier minuten voor rust waren de bezoekers van trainer Ismail Kartal dicht bij een treffer, maar de vrije trap van Emre Belözoglu werd uit de bovenhoek gedoken door doelman Volkan Babacan. Acht minuten na rust ging het mis voor De Gele Kanaries uit het Aziatische deel van Istanbul: Mehmet Batdal kopte na een voorzet vanaf de rechterflank raak.

Na ruim een uur spelen maakte Batal er ook nog 2-0 van in het Fatih Terim Stadion. Volkan hield een hard schot van Edin Visca tegen, waarna voormalig Galatasaray-aanvaller Batdal binnen ramde. Diego Ribas maakte vanuit een moeilijke hoek de eretreffer en twee minuten voor tijd kopte Pierre Webó de gelijkmaker binnen, maar verder kwam Fener niet meer. Mehmet Topuz, Caner Erkin, Webó en Bruno Alves kregen nadien nog rood en Batdal miste een strafschop namens Basaksehir.