Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Galtier hinkt niet op twee gedachten: 'Ajax is donderdag, dat is nog ver weg'

Laatste update:

"Er is een simpele verklaring voor het feit dat mijn spelers nog niet nadenken over de wedstrijden in de Europa League: we staan namelijk eerste in de competitie", wordt Galtier vrijdagmiddag geciteerd in de Franse media. "We hebben niet te maken met het managen van speeltijd en hoeven daarnaast geen prioriteit te geven aan een bepaalde competitie. Als we nu ergens in de middenmoot zouden vertoeven, dan zou de situatie wellicht anders zijn voor de spelers. Maar ze hebben in de afgelopen weken juist keihard gevochten voor de koppositie. Ajax is pas donderdag, dat is nog ver weg. Voor zover ik kan beoordelen zijn de spelers nu alleen maar bezig met de competitie", aldus de strijdbare Galtier.

Sven Botman over zijn kansen op EK-deelname en kennismaking met Oranje

Voetbalzone sprak onlangs uitgebreid met Sven Botman over onder meer het Nederlands elftal.Lees artikel

Lille bezet de eerste plaats in Ligue 1 met 54 punten. De concurrentie is met achtervolgers Olympique Lyon (52 punten), Paris Saint-Germain (51 punten) en AS Monaco (48 punten) echter behoorlijk fors te noemen. Desondanks wenst Galtier geen concessies te doen. "Of we de Europa League loslaten? Nee, dat zal ik hier niet zeggen", aldus de Lille-coach, die weet dat de route naar de finale van het Europese toernooi zwaar zal zijn. "Naast Ajax zijn er de clubs die zijn afgevallen in de Champions League. En door de opeenstapeling van de wedstrijden ligt het gevaar van vermoeidheid en blessures op de loer. Door de winst op Dijon in de Coupe de France komt er ook nog een duel bij voor ons. En mochten we Ajax uitschakelen, dan wacht ons een programma van vijftien duels met elke drie dagen een wedstrijd. Dat is wel heel fors."

Galtier stipt nóg een eventueel probleem aan voor de komende maanden. "De interlandperiode komt er weer aan, met spelers die wellicht bij terugkomst in quarantaine moeten, omdat ze buiten Europa zijn geweest. In dat licht moeten we wellicht gaan nadenken over welke wedstrijden belangrijk zijn en welke niet. Maar we moeten elke wedstrijd gewoon spelen, we hebben simpelweg geen keuze. Het is voor ons belangrijk om alles per wedstrijd te bekijken", zo besluit Galtier. Lille speelt op 25 februari in de Johan Cruijff ArenA het returnduel met Ajax in de Europa League.

Welke club bereikt de achtste finale in de Europa League?

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
189
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties