Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Geboren winnaar' Rooney krijgt als manager nieuwe kans in Engeland

Laatste update:

Rooney werd al enkele dagen in verband gebracht met het trainerschap bij Birmingham City en beide partijen zijn nu dus tot een akkoord gekomen. Oud-spelers Ashley Cole en John O'Shea, voornamelijk bekend van hun periodes bij respectievelijk Chelsea en Manchester United, gaan Rooney assisteren bij de subtopper.

Mede-eigenaar Tom Wagner is dolenthousiast over de aanstelling van Rooney. "Wayne is een geboren winnaar. Wij geloven er heilig in dat hij met de hulp van zijn staf, de club en de supporters Birmingham City naar de top kan brengen. Zijn voetbalfilosofie past perfect bij de ambities die we hier hebben", zo valt te lezen op de clubsite.

Rooney zelf is eveneens zeer verheugd. "Er ligt hier een duidelijk plan om de ambities te realiseren in de komende periode. Ik kan niet wachten om te starten. Ik heb vroeger op St. Andrew's gespeeld en de fans van Birmingham City waren altijd vol passie voor hun club. Ik wil daarom ook een winnaarsmentaliteit ontwikkelen bij deze club ", aldus de nieuwe manager.

Het ontslag van Eustace bij Birmingham City kwam als een verrassing, daar the Blues momenteel zesde in de Championship staan. Vorig seizoen slaagde Eustace er met de club nog in om de play-offs voor promotie naar de Premier League te behalen. De clubleiding van Birmingham City wilde echter een manager met meer internationale allure.

Rooney nam zondagnacht (Nederlandse tijd) met een zege op New York City FC afscheid van DC United. Het was al de vierde opeenvolgende keer dat de club de play-offs om de landstitel niet bereikte. "Dit voelt als het juiste moment om te vertrekken", liet Rooney vervolgens weten. "Het gaat niet om één ding, het gaat om de timing."

Voor zijn dienstverband bij DC United had Rooney al anderhalf jaar ervaring als manager opgedaan bij Derby County, de club waar hij begin 2021 ook zijn spelerscarrière beëindigde. Hij begint in Birmingham aan zijn tweede klus in Engeland.

Meer nieuws

Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
1
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
15
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
10
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
14
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties