Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gebrek aan sfeer bij het Parkstad Limburg Stadion

Laatste update:

Ik bezocht de wedstrijd van Roda - Ajax samen met een jongen die fan is van Ajax. Beter gesteld; hij is een van de meest enthousiaste fans die ik ken. Geen wedstrijd van Ajax laat hij aan zich voorbij gaan, ook niet de uitwedstrijden in de Champions League. Terwijl we naar de ingang van het stadion lopen vraagt hij of we niet eerst ergens wat gaan drinken, we waren namelijk nogal vroeg. Verbaasd door het goede idee kijk ik even om mij heen. Op dat moment besef ik eigenlijk dat er voor een wedstrijd bizar weinig te doen is om het stadion heen. We komen tot de conclusie dat we het beste wat bier kunnen gaan halen in het stadion en dat op onze plaatsen opdrinken.

Dat moment zette mij toch aan het denken. Hoe kan het dat er voor de wedstrijd bij Roda niks gezelligs is te doen? Er is wel een supportershome, maar dat is in het stadion en alleen wat voor de meest enthousiaste fans. Om het stadion heen liggen alleen grote bedrijven, geen gezellige kroegen of iets dergelijks. Misschien draagt dit wel bij aan de wat gematigde sfeer bij de wedstrijden.

Dit seizoen ben ik een aantal keer naar Amsterdam gegaan. Het lot wil dat een goede vriend van mij daar woont en vaker naar Ajax gaat. Inmiddels ben ik een aantal keer met hem mee geweest, wel als voetballiefhebber maar niet als Ajax-fan. Voor de wedstrijd is het normaal om even Amsterdam in te gaan. Er zijn verschillende kroegen waar men bij elkaar komt om te drinken en alvast te praten over de wedstrijd die komen gaat. Er hangt een goede sfeer en de alcohol verbetert die sfeer nog een beetje. Daarna trekt iedereen naar het stadion. In de trams en metro's hoor je de Amsterdamse liederen al gezongen worden en je krijgt echt zin om de voetbalwedstrijd te gaan zien.

Dit staat toch in schril contrast met wat ik ken van Roda. Vanuit Maastricht rijd ik naar het stadion zodat ik ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig ben. Zo hoef ik niet lang te wachten op mijn stoeltje voordat de wedstrijd begint. Direct na het laatste fluitsignaal vertrek ik weer uit Kerkrade, op weg naar huis. Er is gewoon te weinig sfeer rond het Parkstad Limburg Stadion. De fans op West proberen wel vaker sfeer te brengen en de club steekt ook vuurwerk af om het publiek op te zwepen. Maar wat je mist is de sfeer om het stadion. Het zou niet verkeerd zijn wanneer er in of om het stadion heen verschillende kroegen zouden worden geopend. Ik kan mij voorstellen dat mensen dan eerder geneigd zijn om wat te gaan drinken voor de wedstrijd en met een betere stemming het stadion betreden. Amsterdam ademt Ajax, maar Kerkrade ademt niet (genoeg) Roda.

Meer nieuws

Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
0
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
24
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties