Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Geef niet toe aan de hooligans, maar stop ze!

Laatste update:

Toen ik nog jong was ging ik er vanuit dat de politie en beveliging rondom het stadion betaald werd door de clubs. Naarmate ik ouder ben geworden, ben ik gaan beseffen dat de bevolking, en over een aantal jaar dus ook ik, betaal voor de veiligheidsmaatregelen die nodig zijn tijdens voetbalwedstrijden. Het is in eerste instantie natuurlijk absurd dat er zoveel politie op de been is, maar het is te gek voor woorden dat wij de mensen zijn die het betalen. Ook ik bezoek regelmatig thuis- en uitwedstrijden. Feit is dat ik me gedraag gedurende zo'n wedstrijd. De mensen die het verpesten, die moeten we aanpakken. Wordt er niks aan gedaan zullen er binnenkort geen uitsupporters toe worden gelaten in het stadion. Dit wil toch niemand?

De kosten van de beveiliging rondom voetbalwedstrijden zijn moeilijk in te schatten. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken gaf dan ook aan geen duidelijk inzicht te kunnen geven over de kosten die gemoeid zijn met de beveiliging van een voetbalwedstrijd. Er zijn in het betaalde voetbal drie kostenposten: Stewards, die betaald worden door de desbetreffende club; Vandalisme, waar de gemeente voor op draait en tenslotte de grootste kostenpost: De inzet van politie en ME. De kosten voor een politieman bedragen 36 euro per uur. Uit onderzoek is gebleken dat Feyenoord in het vorige seizoen van liefst 27.760 uur politie-inzet gebruik heeft gemaakt. Reken de kosten maar uit. En wie is nu de betaler van deze kosten? Precies, dat bent u.

Wat ik met de hierboven vermeldde gegevens wil zeggen, is dat we het niet langer toe moeten staan dat wedstrijden aangepast moeten worden op de hooligans. Die hooligans zijn degenen die zich moeten aanpassen, thuisblijven dus. Één van de hoofdredenen om de bekerfinale niet in De Kuip te laten spelen is het hoge bedrag aan politiekosten. Volgens schattingen liggen die rond de miljoen euro. Dat dit aanleiding is om de bekerfinale te splitsen is begrijpelijk. Een logisch gevolg, maar tevens onbegrijpelijk, is dat we de hooligans hun zin geven. Deze hoge kosten worden veroorzaakt door dié hooligans, dié hooligans moeten geweerd worden. Een Ajax - Feyenoord kan helaas alleen gespeeld worden met torenhoge kosten. Blijkbaar kan het niet anders meer hier in Nederland..

Mogelijke oplossingen zijn er weinig. Regels die het moeilijker maken kaarten te verkrijgen zijn er al en überhaupt het stadion binnen komen als relschopper is moeilijk. Het is dan ook geen verrassing dat veel van deze hooligans niet eens in het stadion aanwezig zijn. De politie kan er niks tegen doen, ditzelfde geldt voor de gemeente. Wie kan er dan wel wat tegen doen? Dat zijn wij! De echte voetbalsupporter die vreedzaam in het stadion aanwezig is. Wij zijn, al is het een schier onmogelijke opgave, de enige personen die iets kunnen doen. Wij zijn het laatste redmiddel tegen de hooligans.

Het is diezelfde middag op 15 april. Ik zie een bekerfinale voor me in de Kuip. Er is verrassend weinig politie en tot mijn grote vreugd is het stadion gevuld met zowel Feyenoord als Ajax-supporters. De ME is thuis gebleven vandaag en er zijn geen spanningen tussen de supporters. Henk Kesler zit met een voldane blik op de tribune en de strijd vindt plaats op het veld, in plaats van buiten het stadion. Het is een zinderende finale. Misschien wel de mooiste ooit. Opeens voel ik een scherpe zon in mijn ogen. Met een grote gaap wordt ik wakker. Het was slechts een droom. Laten we hopen dat in de toekomst deze droom werkelijkheid wordt en we weer volop kunnen genieten van het voetbal!

Meer nieuws

Öztürk spot opvallende uitblinker in Serie A: 'Ik zag dit niet in de Eredivisie'
3
VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
14
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
23
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
70
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
36

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties