Geen glansrijke terugkeer Drogba op Stamford Bridge

De krachtmeting op Stamford Bridge stond dus voornamelijk in het teken van Drogba, die weer terugkeerde op het oude nest. Drogba maakte tussen 2004 en 2012 furore in het shirt van the Blues en hij kreeg een hartverwarmend applaus van de fans van Chelsea. Het was echter niet Drogba, maar die andere Afrikaanse topspits die de hoofdrol voor zich opeiste in de openingsfase. Samuel Eto'o ontsnapte al na vijf minuten aan de aandacht van de verdedigers van Galatasaray en hij schoot de bal tegen de touwen. Keeper Fernando Muslera had de inzet wellicht kunnen keren, maar de sluitpost kreeg zijn hand niet goed achter de bal.

Galatasaray, met Wesley Sneijder compleet onzichtbaar aan de linkerkant, liet in aanvallend opzicht bar weinig zien in de eerste helft. Het was Chelsea dat de beste kansen kreeg. Aanvoerder John Terry schoot uit een vrije trap van Frank Lampard rakelings over, terwijl Willian niet tot een krachtige inzet kwam na een passje van Eto'o. Vlak voor rust werd het dan toch 2-0. Terry kopte na een hoekschop op doel, Galatasaray verdedigde als een kudde makke schapen en Gary Cahill ramde binnen.

Dat doelpunt maakte de opdracht van Galatasaray een stuk lastiger in de tweede helft. Een doelpunt was niet langer voldoende voor een verlenging, maar de Turken hadden er op dat moment twee nodig om door te bekeren. Spannend werd het evenwel geen moment. Drogba, die er in totaal 157 maakte voor Chelsea, kwam geen moment in de buurt van een nieuw doelpunt op Stamford Bridge. Dat kwam ook door de passiviteit van Sneijder, die mede door zijn rol aan de linkerkant een zwakke wedstrijd speelde.

Ondertussen was Umut Bulut bij Galatasaray ingevallen teneinde nog iets te forceren (Umut kwam de teleurstellende Burak vervangen), maar ook dat haalde niets uit. Het geloof bij Galatasaray was helemaal weg en Chelsea had het wel gezien. Voor de ploeg van manager José Mourinho staat namelijk weer een belangrijke wedstrijd op het programma: zaterdag speelt Chelsea in de Premier League tegen titelconcurrent Arsenal. In de slotfase kwam het alsnog tot wat kansen en de grootste was voor invaller Fernando Torres. De Spanjaard miste oog in oog met Muslera een reuzenkans na een fantastisch hakje van Eden Hazard.