Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geen vervolging voor verdachten na spreekkoren bij Den Bosch - Excelsior

Laatste update:

"Alleen een vermoeden hebben is niet voldoende om iemand te vervolgen. Je hebt hard bewijs nodig en daaraan ontbreekt het in deze zaak simpelweg", geeft de officier van justitie aan. Er zijn weliswaar camerabeelden van schreeuwende mensen, maar het wordt niet helemaal duidelijk wat er wordt gezegd. "De man die wij eerder hebben aangehouden ontkent dat hij zich racistisch heeft uitgelaten. Wij hebben meerdere liplezers ingeschakeld om duidelijkheid proberen te krijgen over wat er precies door hun is geroepen, maar die specialisten komen niet tot een eenduidige vertaling van wat er geroepen is."

"Dat heeft verschillende oorzaken. Zo loopt juist tijdens het roepen iemand door het beeld, waardoor een deel weg is gevallen", verklaart de vertegenwoordiger van het OM. Het onderzoek is daarmee afgesloten. "Het is treurig dat onduidelijk is gebleven wie zich die middag zo schandelijk, kwetsend en strafbaar heeft gedragen. De impact van deze woorden mag niet onderschat worden. Wij hebben Ahmad Mendes Moreira vanmiddag verteld over de resultaten van ons onderzoek en ook hij begrijpt dat voor een succesvolle vervolging voldoende bewijs noodzakelijk is. Alleen vermoedens zijn niet genoeg zijn, het gaat om bewijs."

Mendes Moreira zei zelf dat hij voor 'k-neger, k-zwarte en k-katoenplukker' werd uitgescholden. Bovendien werden liedjes over Sinterklaas en Zwarte Piet gezongen en leken er oerwoudgeluiden gemaakt te zijn. Een ander onderzoek rond de wedstrijd heeft wel geleid tot strafvervolging, zo bevestigt de officier van justitie. De toenmalig trainer van FC Den Bosch, Erik van der Ven, ontving bedreigingen, nadat hij Mendes Moreira een 'zielig mannetje' had genoemd. "De trainer van FC Den Bosch is die dag toegevoegd aan een WhatsApp-groep en is daarin vervolgens bedreigd. In die zaak hebben wij wel hard bewijs kunnen verzamelen. De schuldigen hebben een boete gekregen van tweehonderd euro en voor ons is de zaak daarmee afgedaan."

Meer nieuws

Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
4
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
2
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
28

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties