Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Geertruida maakt debuut tegen Frankrijk; ook Taylor verrassend in de basis

Laatste update:

Met Kylian Mbappé als nieuwe aanvoerder gaat Frankrijk voor zijn eerste EK-goud sinds 2000. Les Bleus verloren slechts één van hun laatste negentien EK-kwalificatiewedstrijden en gelden in eigen huis voor velen als favoriet. Toch verloor Frankrijk vorig jaar tweemaal in eigen huis. In het kader van de Nations League bleken Denemarken (1-2) en Kroatië (0-1) te sterk. Bondscoach Didier Deschamps zag na de verloren WK-finale enkele geroutineerde namen afzwaaien en heeft daarom ruimte voor drie debutanten in de selectie: Khéphren Thuram (OGC Nice), Wesley Fofana (Chelsea) en Brice Samba (RC Lens). Van de laatste zes onderlinge ontmoetingen met Oranje wonnen de Fransen er liefst vijf.

Koeman zal juist naar die ene gewonnen wedstrijd wijzen. Een prima spelend Nederland won onder de teruggekeerde bondscoach in 2018 met 2-0 van Frankrijk. In het duel voor de Nations League waren Georginio Wijnaldum en Memphis Depay toen de doelpuntenmakers. Koeman kan bepaald niet over zijn sterkste selectie beschikken. Meerdere spelers werden geveld door een virusinfectie, waardoor Kjell Scherpen, Ryan Gravenberch en Stefan de Vrij zich alsnog mochten melden. Oranje is de laatste negentien wedstrijden over negentig minuten ongeslagen. De laatste keer dat Nederland in reguliere speeltijd onderuitging was op het EK in 2021 tegen Tsjechië.

Geertruida werd aan de rechterkant van de defensie verwacht, maar volgens de officiële opstelling van de KNVB speelt de Feyenoorder centraal naast Virgil van Dijk. Jurriën Timber bezet de rechtsbackpositie, terwijl Nathan Aké de linkerkant bestrijkt. Op het middenveld kiest Koeman voor controle met Marten de Roon en Taylor, terwijl Wijnaldum de voorste middenvelder is. Mats Wieffer, door sommigen in de basis verwacht, start op de bank. De voorhoede bestaat uit Steven Berghuis, Memphis Depay en Xavi Simons. Laatstgenoemde mag het nu dus vanaf een voor hem redelijk onbekende vleugel laten zien. Het duel in het Stade de France wordt gefloten door de Italiaanse arbiter Maurizio Mariani.

Opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé, Konate, Upamecano, Theo Hernández; Tchouameni, Rabiot; Coman, Griezmann, Mbappé; Kolo Muani.

Opstelling Nederland: Cillessen; Timber, Geertruida, Van Dijk, Aké; De Roon, Wijnaldum, Taylor; Berghuis, Memphis, Simons.

-
Wat verwacht je van Frankrijk - Nederland?

Meer nieuws

Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
2
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
3
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
16
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
29
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
18
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
18

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties