Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ongekende tirade kost Allegri de kop: Juventus ontslaat trainer op staande voet

Laatste update:

Juventus kent een bijzonder teleurstellend seizoen. De titel was slechts kortstondig een realistische doom voor i Bianconeri, die in de Serie A weinig potten wisten te breken. Wel is de club uit Turijn, die vierde staat, al verzekerd van Champions League-deelname komend seizoen.

Afgelopen dinsdag wist Juventus zijn seizoen te redden, door in de finale van de Coppa Italia af te rekenen met Atalanta. Het gedrag van Allegri vlak voor het laatste fluitsignaal viel daarbij bijzonder op. De oefenmeester ging compleet door het dak richting de arbitrage, kreeg een directe rode kaart en smeet vervolgens zijn jasje en das hard op de grond.

Het onmiddellijke ontslag is een direct gevolg van de misdragingen van Allegri, zo valt te lezen op de clubwebsite van Juventus. "Het ontslag volgt op bepaalde gedragingen die de club onverenigbaar achtte met de waarden van Juventus en met het gedrag dat degenen die de club vertegenwoordigen moeten aannemen", aldus de Italiaans recordkampioen.

Er was dit seizoen met name veel kritiek op Allegri, die in mei 2021 werd aangesteld als hoofdtrainer, vanwege het bij vlagen slechte en ongeïnspireerde spel van zijn team. Tussen 2014 en 2019 stond de 56-jarige oefenmeester ook al langs de zijlijn in het Allianz Stadium.

Juventus presteerde vaak ondermaats en leek in niets meer op de zo dominante ploeg, die in het vorige decennium de Serie A domineerde. Zo wist de ploeg afgelopen weekend in blessuretijd een punt te redden tegen hekkensluiter Salernitana. De tweede periode van Allegri bij Juventus werd ook gekenmerkt door bestuurlijke schandalen en financiële wanorde.

Wie de opvolger van Allegri zal worden, is nog niet geheel duidelijk. Door verschillende media wordt gemeld dat Thiago Motta, de huidige trainer van succesploeg Bologna, de absolute topkandidaat is in Turijn. Voorlopig neemt Paolo Montero, trainer van Juventus Onder 19, de honneurs waar als interim coach.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

L'Équipe onthult op welke datum Real Madrid Kylian Mbappé presenteert
1
Vermoedelijke XI Borussia Dortmund - Real Madrid: Emotioneel duel Reus en Kroos
25
'Wieffer staat voor vertrek bij Feyenoord; gesprekken met eerste clubs lopen'
38
Moet Kroes werk maken van ex-Ajacied? Publiekslieveling is transfervrij
18
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Driessen raadt Ajax transfer af: 'Wat heeft hij nog in Nederland te zoeken?'
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties