Geflopte PSV'er grote man bij Brazilië na zege op aartsrivaal

Argentinië begon beter en overtuigender aan de wedstrijd. Met name Sergio Agüero kreeg een aantal goede kansen, maar ook Ángel Di María was dreigend. Ietwat tegen de verhouding in nam Brazilië echter na 27 minuten spelen de leiding. Na knullig verdedigen bij de Argentijnen belandde de bal voor de voeten van Tardelli, die niet twijfelde en de bal in de verre hoek schoot. Sergio Romero was kansloos. Argentinië leek op slag van rust langszij te komen na een bijzonder makkelijk gegeven strafschop na een vermeende overtreding op Di María, maar Messi miste van elf meter. Hij schoot op de handen van Jefferson.

Na rust was het vooral Brazilië dat dreigde. De nummer vier van het voorbije WK had kort na de rust eigenlijk al op 2-0 moeten komen na een prachtige rush van Neymar, maar de sterspeler haperde op het moment suprême, waardoor Romero kon ingrijpen. Nadat Oscar ruim tien minuten daarna wederom een kans liet liggen, verdubbelde Tardelli alsnog de marge. Dit keer liet de spits zijn torinstinct zien bij een hoekschop, die via zijn hoofd en de vuisten van Romero tot doelpunt werd gepromoveerd.

Met die 2-0 was de wedstrijd gelopen, al kregen beide teams nog wel kansen om de Chinese fans in Beijing meer doelpuntenvertier voor te schotelen. Zo liet invaller Gonzalo Higuaín na om de aansluitingstreffer voor zijn rekening nemen, terwijl Neymar in kansrijke positie andermaal niet helemaal scherp bleek. Dit keer belandde zijn lob over Romero op de bovenkant van het doel. Het zou het laatste serieuze wapenfeit van de ontmoeting blijken.