Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Gehavend Oranje komt weer niet tot winst tegen Belgen

Laatste update:

Schaars was de eerste die de kleedkamer gedwongen opzocht. De middenvelder van sc Heerenveen maakte na tweeënhalfjaar zijn rentree in Oranje, maar moest de strijd na een kwartier staken vanwege een kuitblessure. Jordy Clasie was zijn vervanger. De toch al volle ziekenboeg van Oranje werd even later ook aangevuld met Vincent Janssen, die geblesseerd plaatsmaakte voor Bas Dost. Qua kansen was er verder weinig gebeurd: het tempo lag laag en Oranje slaagde er zelden in om gevaarlijk te worden. Janssen leek in de openingsfase nog te profiteren van een communicatiefout bij de Belgen, maar dat lukte net niet. Een strafschop bood acht minuten voor rust uitkomst, nadat het via veldspel onmogelijk bleek om de ban te breken.

Jan Vertonghen trok in het strafschopgebied aan het shirt van Jeremain Lens, die na een jaar absentie was teruggekeerd in het basiselftal. Strafschopspecialist Janssen was uitgevallen en dus moest Davy Klaaassen zich ontfermen over de buitenkans. De middenvelder stuurde Simon Mignolet de hoek in en schoot hoog door het midden raak. Het was zijn derde interlandgoal en bovendien een van de spaarzame hoogtepunten van de eerste helft, die gekenmerkt werd door veel balverlies aan beide zijden. Hoewel België uiteindelijk 62 procent balbezit had in het eerste bedrijf, hoefde Maarten Stekelenburg amper in actie te komen. Hij zag wel een kopbal van Dries Mertens en een vrije trap van Kevin De Bruyne over het doel zeilen.

Doelpuntmaker Klaassen bleef achter in de kleedkamer, ten faveure van debutant Joshua Brenet. De PSV'er werd de 161ste speler die zijn Oranje-vuurdoop beleeft tegen België. België probeerde na rust wat aan de tussenstand te doen. Axel Witsel haalde vanaf een meter of twintig uit; Stekelenburg had geen problemen met de poging. Na een uur kwam Oranje goed weg, toen een Joël Veltman in het strafschopgebied een overtreding op Yannick Ferreira Carrasco beging. In plaats van een strafschop kende arbiter Szymon Marciniak een vrije trap toe. De inzet van De Bruyne in de korte hoek werd vervolgens gekeerd door Stekelenburg.

De bezoekers kenden lange perioden van balbezit, maar speelden bepaald niet overweldigend. Desondanks kreeg Romelu Lukaku dertien minuten voor tijd een gigantische kans, toen hij op aangeven van Thorgan Hazard voor open doel over werkte. Even daarvoor was Lens uitgevallen met een blessure; Blind bracht Memphis Depay in zijn plek. Na de misser van Lukaku was het alsnog raak voor België, toen een poging van Carrasco via Veltman ongelukkig achter Stekelenburg vloog. De keeper moest vervolgens een knappe redding brengen op een schot van Eden Hazard, die vrij op hem af mocht stormen na een combinatie met Lukaku. Tot slot mocht ook Bart Ramselaar zijn debuut maken.

Vriendschappelijke wedstrijd
Nederland
1 - 1
België
Verdiende een van beide ploegen meer?

Meer nieuws

Bondscoach Ronald Koeman verklaart waarom Joshua Zirkzee niet bij Oranje zit
9
'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
32
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
6
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
18
PSV is erg geïnteresseerd en wil mogelijk zakendoen met Bayern München
4
The Athletic noemt één ex-Feyenoorder waarmee Liverpool over Slot sprak
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties