Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Gehekelde Josep Maria Bartomeu weigert af te treden bij Barcelona

Laatste update:

Eerder op de maandag vroeg de club om uitstel van het referendum over de motie van wantrouwen die deze maand werd ingediend tegen Bartomeu. De socios zouden op 1 en 2 november stemmen over de positie van Bartomeu; als tweederde voor zijn vertrek zou stemmen, moet hij opstappen. Het bestuur vond het in tijden van coronacrisis onverantwoord om een fysieke stemming te houden en overwoog volgens Sport om uit eigen beweging op te stappen.

Bartomeu heeft maandagavond echter besloten om toch te blijven. Daarmee blijft hij formeel tot maart aan als president van Barcelona. Dan volgen nieuwe verkiezingen, waaraan de huidige preses in ieder geval niet deelneemt. Bartomeu ligt al tijden zwaar onder vuur bij Barcelona, onder meer door de soap rond Lionel Messi, die Bartomeu dwong om nog een seizoen te blijven. Daarnaast werd de voorzitter door El Mundo beschuldigd van corruptie.

Op de persconferentie vertelde Bartomeu dat het Barcelona niet zou helpen om de club nu te verlaten. "Dit is niet het moment om de club te laten leiden door een bewindvoerder", aldus de preses. "Er is geen enkele voor, omdat we in een tijd leven die grote verantwoordelijkheid met zich mee brengt. We nemen geen enkele beslissing totdat duidelijk is wanneer het referendum plaats kan vinden."

Het door de socios afgedwongen referendum kan er alsnog voor zorgen dat Bartomeu moet vertrekken. Het is nog niet zeker of het referendum op 1 en 2 november doorgang zal vinden, omdat de president daar dus vanwege de coronacrisis bezwaar tegen heeft gemaakt. Mogelijk wordt de stemming met twee weken uitgesteld, om de autoriteiten meer voorbereidingstijd te gunnen.

Meer nieuws

Hoe staat het met de Premier League-winnende selectie van Leicester City?
6
Ajax heeft boodschap voor geïnteresseerde clubs: talent is niet te koop
17
Enquête over Duits elftal zorgt voor ophef: 'Waanzin, is absoluut racistisch'
34
Vertrouwen in basisplaats in Nederlands elftal: 'Hoef me niet meer te bewijzen'
19
Ronaldo belt 2 ex-ploeggenoten om hen warm te maken voor transfer naar Al-Nassr
5
Ontdek de nieuwste voetbalkleding van adidas TEAM voor komend seizoen!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties