Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geld of je voetballeven

Laatste update:

Amper vier jaar later is het ook bij de Ghanese landenploeg ook raak. De ploeg staat bol van kwaliteit met Kevin-Prince Boateng, Andre Ayew, Christian Atsu, Kwadwo Asamoah, Sulley Muntari en ga maar door. Helaas komen eerste genoemde en laatst genoemde tijdens het wereldkampioenschap in Brazilië voornamelijk negatief in het nieuws. Zij zouden nog steeds boos zijn op de bond omdat zij en hun ploeggenoten geen geld ontvangen hadden van de Ghanese voetbalbond. De president Mahama moest zelfs zich mengen in de zaak omdat de spelers te ontevreden waren.

Een vliegtuig met 3 miljoen dollar cash werd overgevlogen naar Brazilië en uitbetaald aan de Ghanese spelers. Helaas voor het voetbal is dit niet alleen bij Ghana zo, ook bij Kameroen focuste de spelers zich meer op de dollars dan op het mooiste ronde object ter wereld. Samuel Eto'o spoorde als aanvoerder van zijn ploeg zijn ploeggenoten aan niet naar Brazilië af te reizen, totdat ze de centen te zien kregen. Uiteindelijk gaf de Kameroense voetbalbond het geld aan de spelers en vlogen de Ontembare Leeuwen 's maandags alsnog naar Brazilië, om vrijdag te kunnen aftrappen tegen Mexico. Maar waarom gaan voor het geld als je de eer hebt om je land te kunnen vertegenwoordigen op het grootste sportevenement ter wereld?

Helaas komt er in arme landen veel corruptie voor. En Afrika heeft ontzettend veel arme landen. Neem nu Sierra Leone. Daar werden nog niet zo lang geleden een aantal spelers (waaronder ex-Willem-II'er Ibrahim Kargbo) gearresteerd vanwege matchfixing, ook al zo'n verboden woord onder echte voetballiefhebbers. Mensen daarginds zien meestal maar een oplossing als ze 1000 dollar krijgen om een wedstrijd te manipuleren. Mensen moeten iets hebben om van te leven, maar wat is er nu werkelijk meer waard? Je geld of je voetballeven? Waarom zou je voor het geld gaan als je zo'n mooie sport kunt aanschouwen? Daar wordt je toch gewoon al blij van om te zien hoe intensief voetbal wordt beoefend. Maar wie stopt de corruptie? De FIFA is te laf om het te stoppen aangezien zij zelf een oude, corrupte baas hebben die zelf nog liever stemmen koopt in Afrika voor zijn herverkiezing dan dat hij het kapot maken van de sport stopt.

Waarom geld belangrijker vinden dan het voetbal als pure sport? Waarom? De Afrikaanse landen kunnen ook ontzettend goede spelers ontdekken en beter maken zodat ze straks bij de Europese top horen. Didier Drogba is daar een voorbeeld van. De man die Chelsea de eerste Champions League bezorgde tegen Bayern München houdt nog steeds in zijn hoofd hoe hij is opgegroeid en waarom hij nu zoveel geld bezit. Als er 10 spelers uit Afrika de absolute top halen heb je als Afrika al iets om trots op terug te kijken. En ik denk dat het wel moet gaan lukken. Vroeger had Afrika al wat topspelers; George Weah (Liberia) en Marcel Desailly (Ghana) om zo maar wat te noemen. Ik denk zelf dat Yaya Touré en Didier Drogba (Ivoorkust) ook al wereldspelers zijn voor Afrika begrippen en ik denk dat Serge Aurier (Ivoorkust), Andre Ayew, Christian Atsu (Ghana) en Yacine Brahimi (Algerije) ook de potentie hebben om spelers van formaat te worden voor Afrika-begrippen.

Maar waarom kiezen mensen voor de corruptie en manipulatie? Waarom geld als je ook trots en vrolijkheid kan hebben? Waarom geld en het voetballeven kapot maken? Waarom is de grote vraag. Maar die vraag vrees ik zelf niet te kunnen beantwoorden, daarvoor moet U helaas bij desbetreffende zijn die de sport kapot maken door corruptie, en voor het geld gaan. Die mensen vinden geld belangrijker dan het voetballeven. En dat is niet de juiste code. Dat kan ik U nog wél vertellen.

Meer nieuws

NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
5
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
42
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties