Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geld wordt minder belangrijk in het voetbal

Laatste update:

Toch wordt zoals altijd in het leven een beslissing niet op een punt gebaseerd. Zo ook het vertrek bij een voetbalclub. Het is altijd een combinatie van factoren, maar de laatste jaren is in het voetbal het geld het belangrijkste aspect geworden. Dat blijkt toch uit de opkomst van clubs uit onder andere Rusland en de Oekraïne. Jarenlang werden deze landen namelijk gemeden door de 'grote namen' van het voetbal. Je moest in de grote competities spelen; Spanje, Engeland en Italië. Hedendaags bestaan de grote competities uit een langere rij met landen. De opkomst van competities en teloorgang van competities valt samen met de budgetten die clubs te besteden hebben.

Met de vanaf volgend seizoen geldende Financial Fair Play-regels probeert de FIFA ervoor te zorgen dat voetbalclubs weer teruggaan naar de basis. Clubs moeten vanaf volgend seizoen ervoor gaan zorgen dat ze schuldenvrij worden. Daarvoor hebben ze drie jaar de tijd gekregen. Clubs mogen de financiële tekortkomingen ook niet langer compenseren aan het einde van het seizoen door een financiële injectie van de eigenaar. Het is dus zaak voor clubs om de inkomsten vanuit merchandising, kaartverkoop, sponsoring en televisierechten zo groot mogelijk te maken. Dat is de enige manier waarop er volgens de nieuwe regels nog inkomsten mogen zijn die tegen de kosten opwegen. Mocht de regel effectief blijken en goed hanteerbaar dan zullen de verschillen van transferbudgetten tussen de verschillende competities en clubs kleiner moeten worden. Daarmee zullen andere zaken weer belangrijker worden in de afwegingen van spelers om voor een club te kiezen.

Als we kijken naar Romário dan was zijn keuze voor Spanje, buiten de financiële middelen, gebaseerd op het klimaat en de cultuur van het land. Iets waar Carlos Tévez voorheen ook over klaagde in de media. Hij en zijn gezin vonden het weer in Engeland te koud en hij overwoog een transfer te maken. Uiteindelijk staat hij nog steeds onder contract bij Manchester City, maar het argument van het klimaat had hij wel gebruikt. Dat Tévez ook zijn gezin in de beargumentatie meenam is ook iets wat we vaker zien terugkomen bij spelers. Raúl vertrok bij Schalke omdat hij zijn gezin te weinig zag. Natuurlijk zat Raúl in de herfst van zijn carrière en had hij alles al gewonnen wat er te winnen viel. Laat dat laatste nou juist de reden zijn voor Robin van Persie om afgelopen zomer de overstap te maken naar Manchester United. Hij wil prijzen winnen, iets wat Arsenal sinds 2005 niet meer was gelukt. Arsenal speelt dan wel regelmatig Champions League-voetbal, maar zo'n grote prijs winnen is nog nooit gelukt. Marouane Felliani van Everton heeft aangegeven Everton aan het einde van het seizoen te verlaten als Champions League voetbal niet wordt behaald. Op het allerhoogste platform acteren is voor hem een reden om een stap te maken. Zo zijn er dus tal van redenen en zaken waarom spelers van club wisselen, buiten de salarissen die ze absoluut meenemen in hun beslissing.

De Financial Fair Play-regel zou mijn inziens dus juist voor een club als AC Milan een voordeel kunnen zijn. Milan heeft het financieel gezien namelijk moeilijk en probeert de schulden weg te werken, wat resulteerde in de verkopen van Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva afgelopen zomer. Het is voor de Italiaanse club moeilijk om in het financiële geweld te concurreren met clubs als Manchester City, Paris Saint-Germain, Chelsea en de Russische en Oekraïense clubs om maar een aantal voorbeelden te noemen. Door zich te focussen op de randzaken en de inkomsten vanuit merchandising, kaartverkoop, sponsoring en televisierechten zo groot mogelijk te maken, kunnen zij wellicht stappen maken waardoor het makkelijker wordt aan de onderhandelingstafel in de toekomst.

De geschiedenis van de club zal in elk geval in hun voordeel spreken, evenals de mogelijkheden met de club om prijzen te winnen. Ondanks dat het nu een lastig seizoen heeft, dateert de laatste Scudetto van slechts twee jaar geleden. De taal, het klimaat en de cultuur van de stad is iets waar Milan zelf weinig invloed op kan uitoefenen, maar Milaan is juist als modestad een stad die vooral de voetbalvrouw zal aantrekken en die heeft ook zo zijn invloed op de speler. Waar Milan de nadruk op kan leggen is op het zorgen van een technisch team waar elke speler graag mee zou werken. De invloed van een sterke technische staf is wel degelijk van belang in de keuze van spelers, zeker bij de jongere talenten waar Milan zich momenteel opricht. Filippo Inzaghi als spitsentrainer, Franco Baresi als verdedigende trainer en Roberto Baggio als specialistische trainer van de middenvelders moeten jonge talenten hun hart sneller doen kloppen en wellicht net voldoende meewegen om voor Milan te kiezen. Het zijn maar enkele voorbeelden van ex-spelers die een rol zouden kunnen spelen bij Milan.

Ik hoop dan ook dat Milan de keuze voor de jeugd definitief heeft gemaakt. De schulden weg werken zijn ze al mee begonnen en wat dat betreft lopen ze voor op een aantal clubs. Wellicht dat ze snel dan ook het voorbeeld van Ajax zullen volgen in de aanstelling van een technische staf van ex-spelers met de juiste capaciteiten. Als de voorzieningen spelers kunnen bewegen om graag naar Milan te komen, dan sta je al 1-0 voor aan de onderhandelingstafel.

Meer nieuws

Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties