Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Geloof is groot: 'Ik zag veel van Kluivert in Chuba Akpom'

Laatste update:

Akpom maakte afgelopen seizoen 28 doelpunten voor Middlesbrough, meer dan ieder ander in de Championship. Bij Ajax moest hij het onder de inmiddels ontslagen trainer Maurice Steijn doen met weinig speeltijd, maar onder diens opvolger John van 't Schip bloeit Akpom op als supersub.

Meer: Akpom noemt naam van ideale trainer voor Ajax: ‘Maar hij lijkt me niet haalbaar’ | John van ’t Schip is zeer verrast door wissel Brian Brobbey: ‘Het is heel gek’

Blake, die Akpom onder zijn hoede had als trainer van Engeland Onder 19, zag destijds al
dat zijn pupil het beste tot zijn recht kwam in een rol als schaduwspits. "Ik herinner me een wedstrijd tussen Engeland en Nederland waarin Ruud van Nistelrooij de diepe spits was en Patrick Kluivert daaromheen zwierf', zegt Blake tegenover Voetbal International.

"Dat vond ik ongebruikelijk, maar de manier waarop Kluivert die wedstrijd speelde... Ik zag veel van hem in Chuba. Hij is sterk, maar technisch ook zeer begaafd. Hij is goed met zijn rug naar de goal, maar nog beter als hij van iets dieper moet komen. Ook bij ons maakte Chuba zo al de meeste doelpunten."

Akpom zette zijn eerste stapjes als prof bij Arsenal, maar koos in 2018 voor een definitieve transfer naar het Griekse PAOK Saloniki. "Ik was verbaasd dat Chuba zo vroeg vertrok bij Arsenal, want ik vond dat de juiste club voor hem", vertelt Blake.

"Soms kom je als speler op de verkeerde plek terecht. Een jonge speler moet zich goed genoeg en gewaardeerd voelen en vertrouwde mensen om zich heen hebben. Harry Kane is ook vier keer verhuurd voor hij bij Tottenham Hotspur de smaak te pakken kreeg. Iedere speler is anders."

Bij Ajax moest Akpom het tijdens de laatste drie Eredivisie-duels telkens doen met een invalbeurt, maar bewees hij toch telkens zijn waarde. Tijdens deze wedstrijden was hij liefst vier keer trefzeker. In de slotminuten tegen FC Volendam (2-1 winst) had hij zelfs nóg eens kunnen scoren. Na een steekpassje van Steven Bergwijn omspeelde hij doelman Mio Backhaus, maar ditmaal stond de paal in de weg.

Eredivisie
Almere City FC
2 - 2
Ajax

Meer nieuws

Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
17
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
9
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
28
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
22
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties