Gemiste kans Pieters heeft vervelende gevolgen voor Stoke City

De Kroaat pikte daarmee de hoofdrol van Peter Crouch, die met een assist en een doelpunt de grote man was bij Stoke. De boomlange aanvaller was na ruim tien minuten spelen de aangever bij de openingstreffer van Mame Biram Diouf, door na een kopbal van Crouch van dichtbij binnen te werken. Kort in de tweede helft schoot Crouch zelf de 2-1 binnen, nadat Steven Caulker QPR even voor rust nog op gelijke hoogte had gebracht met een doelpunt uit een hoekschop.

Door slecht verdedigingswerk van Mauricio Isla kon Erik Pieters kort na de goal van Crouch de 3-1 maken, maar het schot van de linksback was teleurstellend, waardoor het spannend bleef tot het einde. De misser van Pieters had uiteindelijk vervelende gevolgen voor Stoke, want kort voor tijd maakte Kranjcar nog de 2-2. Pieters stond overigens negentig minuten binnen de lijnen bij Stoke, terwijl Leroy Fer de hele wedstrijd meedeed bij QPR. Oussama Assaidi speelde niet.