Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Gemiste kansen kosten Ajax zege op stugge Noren

Laatste update:

Ajax kwam al na zeven minuten op achterstand, maar had dat volledig aan zichzelf te wijten. Nog voor de 1-0 kregen de gasten uit Amsterdam namelijk al een aantal kansen, met name via Viktor Fischer. De Deen was tot twee keer toe gevaarlijk met een schot van afstand. De tegentreffer van Eirik Hestad, die bij de tweede paal doodeenvoudig een lage en scherpe voorzet mocht binnenlopen, bracht de Ajacieden echter niet in de war. De Boer zag dat zijn elftal kansen bleef creëren. Riechedly Bazoer raakte eerst nog de paal, maar in minuut achttien stond het weer gelijk. Fischer schoot van afstand en zag zijn poging van richting veranderd worden, waardoor doelman Ethan Horvath geen schijn van kans had.

In het resterende halfuur in de eerste helft had Ajax eigenlijk al verder weg moeten lopen. Fischer, Arek Milik en Anwar El Ghazi kregen één voor één goede kansen op de 1-2, maar richtten niet goed of stuitten op Horvath. Molde, opgejut door de luidruchtige thuisfans in het knusse Aker Stadion, stelde daar niet zo veel tegenover. De Noren gokten op een snelle uitbraak, maar stichtten voor de pauze enkel nog gevaar na een slechte uittrap van Jasper Cillessen. Harmeet Singh, ex-Feyenoord, sprong echter slordig met de mogelijkheid om en zag zijn afzwaaier ver naast het doel belanden.

Ajax zocht ook na de hervatting na rust de aanval, maar het waren de Noren die het eerste gevaar stichtten. Opnieuw kwam het schot van Singh, dit keer moest Cillessen wel ingrijpen. Dat deed collega Horvath vervolgens ook. Eerst redde hij waanzinnig op een enorme kopkans van Fischer en niet veel later maakte hij ook een achterwaartse kopstoot van Milik onschadelijk. Ajax was in die fase de bovenliggende partij en leek op weg naar de 1-2. Molde hield echter stand en kwam in de laatste twintig minuten weer gevaarlijk opzetten.

Dé mogelijkheid voor de thuisploeg was voor invaller Joona Toivio, die mocht aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien. De harde knal van de Fin spatte uiteen op de paal, waarna Cillessen alle geluk had dat de bal terugsprong in zijn handen. Ook daarna waren de beste mogelijkheden op een winnend doelpunt voor de fysieke sterkere Noren, die op kracht en mentaliteit de wedstrijd naar zich toetrokken. Pas in blessuretijd werd Ajax nog gevaarlijk, en hoe. El Ghazi had de bal op de doellijn voor het binnentikken, maar liet het leer uiterst knullig door zijn benen glippen.

-
Verdiende Ajax volgens jou de zege?

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
4
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
15
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
53
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties