Gemiste strafschoppen breken Van den Brom weer eens lelijk op

Westerlo - Anderlecht 2-2, Westerlo wns
Strafschoppen en Anderlecht, het is geen goede combinatie. Dat bleek ook maar weer eens in het bekerduel met Westerlo. De thuisploeg speelt een klasse lager, maar kwam al na zeven minuten op voorsprong via de Nederlander Sherjill MacDonald. De aanvaller ontsnapte aan de buitenspelval en schoot raak. Anderlecht ontsnapte in de eerste helft aan de 2-0, toen Trossard de bal op de lat deed belanden. Vlak na rust zette Massimo Bruno de ploegen met een mislukte voorzet op gelijke hoogte.

Anderlecht probeerde na de gelijkmaker door te drukken, ware het niet dat paal en lat een doelpunt in de weg stonden. In de verlenging kreeg de equipe van Van den Brom de deksel op de neus, toen Trossard via een been van een verdediger scoorde. Met een streep tekende Bruno voor de 2-2 en dat betekende strafschoppen. De Serviërs van de hoofdstedelingen, Luka Milivojevic en Aleksandar Mitrovic, faalden en bezorgden Van den Brom een vervelende avond.

Cercle Brugge - Standard Luik 1-0
Anderlecht was echter niet de enige topclub die werd uitgeschakeld in het bekertoernooi. Ook Standard Luik, lijstaanvoerder in de reguliere competitie, werd pootje gelicht. Dat werd gedaan door Cercle Brugge, dat profiteerde van het kansenmissende Standard. Acht minuten voor tijd mocht de thuisploeg aanleggen van elf meter en Tim Smolders faalde niet. Mogelijk dacht Standard Luik wat te makkelijk over de wedstrijd, want onlangs werd het in competitieverband namelijk nog 0-5.