Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Genomineerden Speler van het Jaar en U21 Speler van het Jaar bekend

Laatste update:

Twintig spelers zijn genomineerd voor de Eredivisie Speler van het Jaar-verkiezing. Zes van de genomineerden maken daarnaast ook kans op de prijs voor Eredivisie Speler U21 van het Jaar. De voorselectie heeft plaatsgevonden op basis van statistieken en stemmen van fans. De scores zijn objectief op basis van meer dan zestig verschillende statistieken aan spelers toegekend, communiceert de Eredivisie.

Daarnaast zijn duizenden stemmen van fans, uitgebracht in de Man of the Match-verkiezing op ESPN na iedere wedstrijd, meegenomen in de weging. Een voorwaarde voor de nominatie is dat spelers minstens 60 procent van het totaal aantal speelminuten (1.836 minuten) gespeeld moeten hebben. Uiteindelijk is de stem van de aanvoerders (Speler van het Jaar) en de coaches (Speler U21 van het Jaar) doorslaggevend.

De twintig genomineerden voor de Eredivisie Speler van het Jaar-verkiezing zijn Dusan Tadic, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Perr Schuurs (allen Ajax), Donyell Malen, Eran Zahavi, Philipp Max, Jordan Teze (allen PSV), Owen Wijndal, Myron Boadu, Jesper Karlsson (allen AZ), Riechedly Bazoer (Vitesse), Steven Berghuis, Lutsharel Geertruida, Jens Toornstra (allen Feyenoord), Ko Itakura (FC Groningen), Rai Vloet, Robin Pröpper (beiden Heracles Almelo), Kenneth Paal (PEC Zwolle) en Georgios Giakoumakis (VVV-Venlo).

Ryan Gravenberch, Per Schuurs, Jordan Teze, Owen Wijndal, Myron Boadu en Lutsharel Geertruida maken daarnaast kans op de prijs voor Eredivisie Speler U21 van het Jaar. Voor deze prijs komen alleen spelers in aanmerking die bij aanvang van het seizoen jonger dan 21 jaar zijn. Vorig seizoen zijn er door het stopzetten van de Eredivisie geen prijzen uitgereikt. In het seizoen 2018/19 won Frenkie de Jong de prijs voor Eredivisie Speler van het Jaar, terwijl Angeliño de prijs voor Eredivisie Speler U21 van het Jaar in ontvangst nam. Eerder deze maand won Gravenberch al de Johan Cruijff Prijs, een andere prijs die wordt toegekend aan het grootste talent van de Eredivisie.

Wie is voor jou de Eredivisie Speler U21 van het Jaar?

Meer nieuws

'Manchester City werkt hard aan terugkeer Jeremie Frimpong'
1
UEFA maakt bekend welke artiest optreedt voor aftrap Champions League-finale
3
Ten Hag krijgt uitstekend nieuws in aanloop naar FA Cup-finale tegen Man City
5
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Dick Advocaat strikt grote naam met twee Oranje-interlands voor Curaçao
6
PSV verschijnt zondag in opvallend nieuw tenue tegen RKC Waalwijk
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties