Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Georginio Wijnaldum: 'Hij zit in de groepsapp, hij is nog steeds bij ons'

Laatste update:

"We hebben goed contact met Virgil. Hij is natuurlijk in Portugal geweest", doelde bondscoach Frank de Boer zaterdag tijdens de persconferentie op het trainingskamp van het Nederlands elftal in het Zuid-Europese land. "Hij heeft daar op afstand even gedag gezegd. Hij is zeer zeker betrokken en ik weet zeker dat de jongens, en vooral deze jongen naast me, contact met hem hebben. Anderzijds zal hij denken dat hij niet heel veel meer voor ons kan doen. We zullen het zelf moeten oplossen en ik denk dat Georginio Wijnaldum die rol ook uitstekend voor ons kan invullen."

"Ik heb veel contact met Virgil gehad", beaamde Wijnaldum. "Maar dat heb ik sowieso wel. In dat opzicht is er niet veel veranderd. Hij heeft ook contact met anderen gehad. Hij zit ook in de groepsapp. Hij is nog steeds bij ons. Hij is heel belangrijk voor ons, als voetballer en als persoon. Hij probeert ons altijd te helpen. Zelfs nu hij er niet is, is hij nog steeds onze aanvoerder. Dat is iets wat zo gebleven is. Ook tijdens zijn revalidatie was hij nog betrokken bij het Nederlands elftal. Hij voerde gesprekken namens de spelersraad. In dat opzicht is er niet veel veranderd."

Van Dijk raakte in oktober geblesseerd tijdens een Premier League-duel van Liverpool met Everton, na een wilde charge van keeper Jordan Pickford. Het werd al snel duidelijk dat het een race tegen de klok zou worden of hij het EK ging halen. Dat EK-selecties in coronatijd mochten worden uitgebreid van 23 naar 26 spelers, leek gunstig voor Van Dijk. Daardoor had De Boer hem wellicht als een soort extra troef achter de hand kunnen houden.

"Ook al was er een kans nog in actie te komen, misschien alleen de laatste twee duels van het toernooi. Ik heb toch besloten het risico niet te nemen", veegde de verdediger ook dat scenario een maand geleden van tafel. "Het is verschrikkelijk, maar dit is de juiste beslissing. Ik ben er erg teleurgesteld over, het zou mijn eerste grote toernooi zijn met Oranje. Het gaat goed met me, maar het EK komt nog te vroeg. Daarom heb ik moeten besluiten niet te gaan. De volledige focus gaat uit naar het nieuwe seizoen."

Meer nieuws

PSV'er Johan Bakayoko ziet alleen Jude Bellingham en Florian Wirtz voor zich
2
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Nachtmerrie voor Lucas Hernández: streep door EK en restant 2024
4
Vitesse haalt enkele uren na start crowdfundingsactie helft van streefbedrag op
21
Primeur in Duitsland: eerste vrouwelijke hoofdcoach in profcompetitie mannen
12
Vinícius spreekt na magische CL-avond bewondering uit voor collega-aanvaller
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties