Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gerard Piqué schrijft prachtige woorden over coming out van Cavallo

Laatste update:

"Hallo iedereen, ik moet iets persoonlijks met jullie delen. Ik ben profvoetballer én homoseksueel", begon Cavallo woensdag in een video, die door zijn club werd gedeeld. "Ik heb zes jaar met mijn homoseksualiteit geworsteld, maar ik ben blij dat ik dat nu achter me kan laten. De mensen die me kennen, weten dat ik iemand ben die gesteld is op zijn privé. Toen ik opgroeide, had ik het gevoel dat ik mezelf moest verstoppen. Omdat ik me schaamde. Ik was bang dat ik niet kon doen waarvan ik houd én tegelijkertijd homoseksueel kon zijn. Ik verstopte wie ik echt was, om de droom na te jagen die ik als kind had. Het voelde nooit reëel dat ik kon voetballen en gelijk behandeld zou worden."

Op Twitter verschijnen veel reacties op de coming out van Cavallo. Zo bedankt Piqué de Australiër voor zijn moedige keuze. "Ik heb niet het genoegen om je persoonlijk te kennen, maar ik wil je bedanken voor deze stap die je zet", aldus de verdediger van Barcelona. "De voetbalwereld ligt ver achter en jij helpt ons vooruit."

Tweede Kamerlid Rob Jetten, die zelf homoseksueel is, is ook geraakt door de coming out van de profvoetballer. De politicus hoopt dat Cavallo een voorbeeld voor vele jonge voetballers is.

BBC-presentator en oud-aanvaller Gary Lineker heeft eveneens mooie woorden over voor de speler van Adelaide United. "Het is absurd dat uit de kast komen een moedig iets is in voetbal", aldus de oud-aanvaller. "Toch is het zo, en ik heb veel bewondering voor Josh omdat hij een pad bewandelt dat hopelijk vele anderen zullen volgen. Ik weet zeker dat de overweldigende meerderheid van voetballiefhebbers hem zullen steunen en de angst zullen wegnemen die anderen misschien hebben."

Arsenal bedankt Cavallo voor zijn 'kracht en dapperheid'. "Je bent een inspiratie voor miljoenen", schrijven the Gunners "Iedereen verdient het recht om zichzelf te zijn. De voetbalwereld is een betere plek vandaag, dankzij jou."

Liverpool refereert toepasselijk aan zijn clublied: 'You'll never walk alone'.

Ook de John Blankenstein Foundation reageert enthousiast op de coming out van Cavallo. "Wij ontvangen het als een heel blij bericht", zegt voorzitter Karin Blankenstein van de stichting, die zich hardmaakt voor acceptatie van lhbtiq+-ers in de sport, woensdag tegen NU.nl. "Het is toch een stap in de goede richting. Het is weliswaar Australië en geen Europa, maar het is een jonge voetballer en zijn club reageert er heel goed op."

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties