Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Bizar: Denemarken pakt op basis van kwalificatieranking tweede plaats in Groep C na bloedeloos gelijkspel tegen Servië

Laatste update:

De bedoelingen van Servië in de openingsfase waren duidelijk, daar de ploeg probeerde zo hoog mogelijk op het veld druk te zetten. De ploeg moest winnen om zich te plaatsen voor de achtste finales, voor Denemarken volstond een punt. Dit resulteerde in weinig verzorgd spel en kansen waren zeer schaars. De eerste mogelijkheid was wel voor de Denen, maar Alexander Bah kopte net naast.

Ook Christian Eriksen liet zich voor rust nog zien met een poging van net buiten het zestienmetergebied, maar zijn inzet hobbelde naast het doel van Predrag Rajkovic. Verder was Denemarken de betere ploeg, zonder echt grote mogelijkheden te creëren.

In de tweede helft ging Servië steeds meer op zoek naar een doelpunt. Net na rust leek dat doelpunt ook te vallen: Luka Jovic kreeg de bal gelukkig langs doelman Kasper Schmeichel en schoot daarna via Joachim Andersen binnen, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Bij Denemarken overheerste in de tweede helft steeds meer het idee dat een punt genoeg zou zijn om door te stoten naar de achtste finale. De ploeg speelde zonder enige vorm van risico en was nauwelijks van plan om ver op de helft van de tegenstander te gaan voetballen.

De wedstrijd was eigenlijk niet om aan te gluren. Servië kreeg het niet voor elkaar door de Deense defensie heen te komen, op een poging van Aleksandar Mitrovic na. Zijn inzet ging net voorlangs. In de absolute slotfase kwam invaller Sergej Milinkovic-Savic nog heel dicht bij de winnende goal, maar zijn inzet was veel te slap.

Door het gelijke spel van Slovenië tegen Engeland, eindigen zowel Slovenië als Denemarken op drie punten met een gelijk doelsaldo en evenveel doelpunten voor. Daardoor werd gekeken naar het aantal gele kaarten, maar ook dat is gelijk. Uiteindelijk moest de kwalificatieranking voor dit EK de doorslag geven, waardoor Denemarken als tweede eindigt en Slovenië als nummer drie doorgaat.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Ajax wil groot talent van Bayern München naar Amsterdam halen
18
Uitspraak van Nathan Aké wordt breed uitgemeten door ESPN: 'Als dit waar is...'
12
PSV presenteert derde tenue met tekstuele verwijzing naar Brazilië op het shirt
7
Aston Villa presenteert Ian Maatsen als allerduurste zomertransfer van dit jaar
11
Brian Priske noemt 4 redenen waarom hij de juiste trainer is voor Feyenoord
8
Test jouw kennis over EURO 2024 en win maar liefst 5.000!
0

Meer sportnieuws

Reacties