Gerrard loodst Liverpool naar volgende ronde FA Cup

De eerste twee pogingen van Liverpool op doel leverden direct twee treffers op en de 34-jarige icoon Gerrard schreef beide keren de goal op zijn naam. Hij staat nu dit seizoen op negen officiële doelpunten en dat zijn er zelfs meer dan Robin van Persie en Wayne Rooney. Stevie G opende na twaalf minuten de score, kort nadat Wimbledon in de persoon van Sean Rigg al een goede mogelijkheid had laten liggen. De aanvoerder liep tegen een voorzet van Javier Manquillo aan en stuurde de bal met zijn hoofd naar de verre hoek: 0-1.

Liverpool had het echter zeker niet gemakkelijk tegen de harde werkers van Wimbledon en Simon Mignolet voorkwam met een goede redding een doelpunt van Rigg. Even later kopte Jake Goodman uit een hoekschop over en mikte Matt Tubbs net naast. Negen minuten voor rust viel dan toch de verdiende gelijkmaker op Kingsmeadow: Mignolet zat mis bij een hoekschop en daardoor kon krachtpatser Adebayo Akinfenwa de bal van dichtbij in het doel prikken. De fans van Wimbledon konden kort na rust bijna voor een tweede keer juichen.

Gerrard haalde een kopbal van Adam Barrett echter voor de doellijn weg en behoedde Liverpool daarmee voor een achterstand. Gerrard groeide vervolgens uit tot de man van de wedstrijd, want na ruim een uur spelen schilderde hij een vrije trap in de korte hoek voor de 1-2. Via Rickie Lambert en Gerrard kreeg het team van Brendan Rodgers vervolgens goede kansen om het duel in het slot te gooien, maar door de minimale marge bleef het spannend. Wimbledon slaagde er echter niet in om een replay uit het vuur te slepen.

Burnley - Tottenham Hotspur 1-1
Tottenham en Burnley maakten er in de eerste helft geen aantrekkelijk schouwspel van en er werden nauwelijks serieuze kansen gecreëerd. Kort na rust openden the Spurs dan toch de score: Nacer Chadli nam de bal na een voorzet van Ben Davies op de knie aan en schoot met zijn linker raak. De bezoekers leken de wedstrijd daarna wel onder controle te hebben, maar Sam Vokes tekende ruim een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. De invaller trof na een voorzet van Michael Kightly doel en tekende daarmee voor de 1-1 eindstand.