Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Geste van Piqué maakt inschrijving van Depay toch mogelijk

Laatste update:

Het inschrijven van Depay en de andere aanwinsten van Barcelona heeft de nodige voeten in aarde vanwege de enorme schuldenlast waaronder de Catalanen gebukt gaan. Ook na het definitieve vertrek van Lionel Messi was er nog weinig ruimte in het salarishuis van los Azulgrana en moest Barcelona creatief zijn om ruimte te creëren voor de financiële beloningen van Depay, García en later Sergio Agüero, die door blessureleed nog voorlopig lange tijd aan de kant staat. Albanees international Rey Manaj, die vorig seizoen louter voor Barcelona B speelde, is nu ook ingeschreven.

LaLiga eist dat de salarissen van de spelers en de technische staf niet hoger zijn dan circa zeventig procent van de omzet van een club. Daardoor is het maximale salarisplafond van Barcelona een slordige 348 miljoen euro en dat is veel minder dan de 671 miljoen van vorig seizoen. De coronapandemie heeft een flinke impact op de financiële huishouding van Barcelona gehad, nog meer dan van de andere clubs.

Barcelona heeft niet bekendgemaakt hoe hoog het loonoffer is van de 34-jarige Piqué. "Barcelona werkt ook nog met twee van de andere aanvoerders, Sergio Busquets en Jordi Alba, aan het aanpassen van hun salarissen aan de huidige situatie bij de club. Daarbij moet gezegd worden dat beide spelers begripvol zijn en volledig meewerken", stelt de club in een verklaring. Barcelona haalde met de verkoop van Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Junior Firpo (Leeds United), Carles Aleña (Getafe), Konrad de la Fuente (Olympique Marseille) en de verhuur van Trincao (Wolverhampton Wanderers) een bedrag van 37,5 miljoen euro binnen. Daarnaast werd het doorlopende contract van Matheus Fernandes ontbonden.

Barcelona hoopt het probleem verder op te lossen door afscheid te nemen van grootverdieners als Samuel Umtiti en Miralem Pjanic. De fans van Barcelona hadden het afgelopen zondagtijdens de wedstrijd om de Trofeo Joan Gamper tegen Juventus (3-0 zege) voorzien op beide spelers. Umtiti werd tijdens zijn presentatie en bij ieder balcontact uitgefloten door de fans en was vervolgens niet aanwezig bij de prijsuitreiking. Ook Pjanic had te maken met fluitconcerten van de eigen supporters.

-

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
2
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
2
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
0
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
15
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties