Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Getafe - Ajax was een verschrikking, een schande voor het voetbal'

Laatste update:

Volgens De Telegraaf stapte Ajax zo'n beetje in elke valkuil waarvoor vooraf was gewaarschuwd. "Ajax liet zich intimideren door de Spaanse straatvechters, kwam daardoor - behoudens in de slotfase - niet in zijn eigen spel en liep in de extra tijd ook nog eens tegen de mogelijk peperdure tweede tegentreffer aan", zo schrijft verslaggever Mike Verweij. Ajax kwam geen moment in de wedstrijd en had veel moeite om tot kansen te komen. "De wedstrijd die intern bij Ajax de moeilijkheidsgraad 'FC Utrecht-uit plus' kreeg, bleek inderdaad een loodzware opgave. Vanwege Getafe, dat de Ajax-spelers als een stel onvermoeibare steekvliegen op de huid zat, maar ook door het merendeel van de Ajacieden zelf, die het duel ondanks alle waarschuwingen vooraf te lichtzinnig opnamen, in balbezit te slordig waren en veel te weinig lef toonden."

Bij Ajax was men vooraf positief gestemd, daar Daley Blind en Hakim Ziyech weer vanuit de basis begonnen. Eerstgenoemde maakte een goede indruk, terwijl Ziyech het moeilijk had in Madrid. "Blind maakte die kwalificatie aan de bal meer dan waar, maar Ziyech ging lange tijd kopje onder in hetzelfde moeras, waarin de meeste van zijn ploeggenoten verzopen. Pas toen de tovenaar van Ajax, die als excuus kon aanvoeren dat hij net terug is na zijn blessure, veel zuiverder werd in zijn spel, beleefde Ajax zijn beste fase", zo klinkt het. De verslaggever is van mening dat Ajax geen recht van spreken had. "Anders had het zich ook mogen beklagen over de Franse scheidsrechter Buquet, die voor zijn optreden in de buitenwijk van Madrid geen bloemetje verdiende. De thuisfluiter bestrafte een schouderduw van Edson Álvarez met een gele kaart en een vrije trap tegen, waar prompt de 1-0 uitviel. De slapende én onterecht appellerende Amsterdamse defensie moest die treffer van Deyverson op aangeven van Mathias Olivera echter ook zichzelf aanrekenen."

Ten Hag: 'Je mag op dit niveau geen fouten maken en dat weet mijn ploeg'

"Getafe maakt Ajax helemaal gek", zo kopt het Algemeen Dagblad. Er wordt gewezen naar de ervaring die directeur voetbalzaken bewust heeft ingekocht, juist voor avonden zoals donderdag tegen Getafe. Desondanks lieten de Amsterdammers zich toch uit de tent lokken. "Duizendmaal waren de spelers van Ajax gewaarschuwd voor de zuigers van Getafe. Een knokploeg, die elke gelegenheid aangrijpt om de tegenstander uit het spel te krijgen en te houden. Overtredingen, aanstellerij, klagen, zeuren. Continu lag het spel stil. Ajax kreeg het complete pakket voorgeschoteld in het voorstadje van Madrid. Maar in plaats van erboven te staan, lieten de Amsterdammers zich op een volkomen onprofessionele manier meesleuren", zo klinkt het oordeel van de krant.

De krant omschrijft een actie van Ryan Babel in de tweede helft als symbolisch. Hij kreeg geel na een overtreding op Allan Nyon en rolde vervolgens zelf theatraal over de grond om aan te tonen in welke mate zijn tegenstander zich aanstelde. "En Babel ging maar door. Ook het hinken van Nyom werd door de aanvaller van Ajax feilloos geïmiteerd. Het ultieme bewijs dat Ajax niet met zichzelf, maar alleen maar met de tegenstander bezig was. Alle waarschuwingen vooraf ten spijt: de Ajacieden dwaalden stuk voor stuk als gefrustreerde spelers over het veld."

Ook Trouw zag dat Ajax tegen Getafe in alle valkuilen stapte. De krant wijst naar de matige vorm waarin de Amsterdammers al langere tijd steken. Spelers als Quincy Promes en David Neres worden gemist door de ploeg van Ten Hag. "Opnieuw werd duidelijk hoeveel finesse er de afgelopen maanden uit het spel van Ajax is verdwenen. In de eerste helft slaagde zelfs geen enkele Ajacied erin op doel te schieten. Daarbij vormde de doelman ook een bron van onzekerheid. Bruno Varela, de vervanger van de geschorste Onana, liet een paar keer met halfslachtig uitverdedigen zien dat Ajax met hem een soort Russische roulette speelde. Aan de doelpunten kon hij overigens weinig doen. De 2-0 werd ingeluid door een fout van invaller Schuurs. De kansjes die Ajax in de slotfase kreeg, waren niet aan Babel en Van de Beek besteed. Enig lichtpuntje: Daley Blind hield het 94 minuten lang vol."

Spaanse kranten: 'Van de Beek verkeert in slecht gezelschap: Ziyech'

De Spaanse kranten waren eveneens hard in hun oordeel over Ajax.Lees artikel

"Op de avond dat de catwalk van de Champions League was ingeruild voor de loopgraven van de Europa League, liet Ajax zich wegzetten als een haveloos leger dat snakt naar verlossing. Getafe - Ajax was een verschrikking, een schande voor het voetbal, een ritueel van aanstellerij en onbeschoftheid.", schrijft Willem Vissers van de Volkskrant. Hij noemt het duel 'vreselijk' en zag elke vorm van respect tussen 'acteurs' ontbreken. "De domheid van toch ervaren Ajacieden, volledig uit hun spel gehaald door clubhistorie schrijvende mannen van stavast. De provocaties, de schwalbes van Getafe. Eigenlijk zou een scheidsrechter, de Fransman Buquet op deze avond, moeten kunnen zeggen: mannen, stop alsjeblieft met de aanranding van het spel. We loten wie naar de volgende ronde gaat. Een fijne avond verder."

Waar Daley Blind geprezen wordt voor zijn niveau tegen Getafe, krijgt Ziyech ervan langs in de krant. "Op deze avond openbaarde zich ook de vervelendste versie van Hakim Ziyech, de laatste aankoop van Chelsea, waar hij vanaf volgend seizoen voetbalt. Het misbaar, de gebaartjes, dat voortdurende gemekker, het was niet te doen, nog afgezien van zijn belabberde spel. Fysiek ook volledig afgetroefd. Vrijwel geen bal gaf hij goed. Geregeld bracht hij teamgenoten in gevaar met zijn onbezonnen passes."

-
Verwacht jij dat Ajax zich alsnog plaatst voor de achtste finales van de Europa League?

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties