Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Gezond' FC Twente: niet negen ton winst maar 8,5 miljoen euro verlies

Laatste update:

De regionale krant heeft de verbeterde jaarrekening van FC Twente onder de loep genomen en zag ook dat het resultaat van de club uit gewone bedrijfsuitoefening (de winst voor belasting) zelfs 10,7 miljoen euro in de min was. En niet 1,1 miljoen euro positief, zoals FC Twente eerder meldde. Het is niet meer dan logisch dat de club regelrecht afstevent op een degradatie naar categorie 1 bij de licentiecommissie van de KNVB.

Met een boekhoudkundige truc heeft FC Twente getracht te ontsnappen aan de harde maatregelen van de licentiecommissie, maar zonder resultaat. Het bestuur heeft bij het indienen van de laatste cijfers miljoenen aan toekomstige tv-gelden van FOX naar voren gehaald. FC Twente voerde ruim 12 miljoen euro aan extra tv-inkomsten op. Zo werd het enorme verlies over 2012/13 verdoezeld. De club gaf daarmee inkomsten op die eigenlijk nog moeten worden verkregen.

FC Twente wordt mogelijk volgende week al onder curatele geplaatst van de licentiecommissie, waardoor de club voor langere tijd geen grote uitgaven zoals transfers mag doen. In deze categorie 1 zitten ook clubs als De Graafschap, NAC Breda, Excelsior en Fortuna Sittard. Een nieuw stadion voor het beloften- en het vrouwenteam lijkt dan ook voorlopig een utopie.

Meer nieuws

Öztürk spot opvallende uitblinker in Serie A: 'Ik zag dit niet in de Eredivisie'
1
VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
14
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
20
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
69
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
34

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties