Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Gigantisch verschil in eigen vermogen tussen Ajax en PSV

Laatste update:

Ajax blijkt over 172 miljoen euro meer aan eigen vermogen te beschikken dan de concurrent uit Eindhoven. PSV maakte vrijdagochtend de jaarcijfers bekend en daarin is de verkoop van Hirving Lozano aan Napoli nog niet meegenomen. De huidige nummer twee van de Eredivisie presenteerde een netto omzet van 4,6 miljoen euro, het hoogste bedrag in tien jaar tijd.

De club zette in het afgelopen boekjaar 96,6 miljoen om en de Champions League had daar een groot aandeel in. De club incasseerde 29,3 miljoen vanwege zijn deelname aan het miljardenbal. Doordat er ook, onder meer, om en nabij de 29 miljoen binnenkwam uit sponsoring, 15,6 miljoen uit toegangskaarten en 9 miljoen uit media-gelden, steeg de omzet met 35 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar.

De jaarcijfers van Ajax zien er rooskleurig uit, mede door het success in het afgelopen Champions League-seizoen. Het team van trainer Erik ten Hag bereikte de halve finale en harkte ruim negentig miljoen euro binnen. Het success in het miljardenbal ging echter wel gepaard met hogere kosten als prestatiebonussen en verbeterde contracten.

Desondanks boekte de club een winst van ruim vijftig miljoen euro. Ajax verwacht ook voor het volgende boekjaar zwarte cijfers te schrijven. Dat komt mede doordat de club zich weer heeft geplaatst voor de groepsfase van de Champions League en het feit dat de verkoop van Matthijs de Ligt nog niet in het afgelopen boekjaar is meegenomen. De Oranje-international werd voor 75 miljoen euro aan Juventus verkocht.

Meer nieuws

De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
5
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
25
Nijhuis onthult: 'Ik heb zelf gezorgd voor vrijspraak nadat ik rood uitdeelde'
9
VZ Kort: Jesse Marsch gaat als bondscoach naar het WK 2026
77
Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
25
FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties