Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Glimlach is terug bij Sánchez, Bergwijn en Brobbey op simpele avond voor Ajax

Laatste update:

John Heitinga gunde de zestienjarige linksback Jorrel Hato zijn basisdebuut ten koste van Owen Wijndal en ruimde ook voor het eerst in zijn periode als Ajax-trainer een basisplek in voor Florian Grillitisch, die de afwezige Edson Álvarez verving. Brobbey kreeg de kans in de spitspositie in plaats van Dusan Tadic. Bij De Graafschap begonnen Robin Schouten en Joel Valencia in de basis; Giovanni Korte en Basar Önal startten op de bank.

Ajax toonde zich gedurende de wedstrijd meerdere malen kwetsbaar in de counter, voor het eerst in de elfde minuut. Alexander Büttner leek een vrije schietkans te hebben te hebben op zestien meter, maar Davy Klaassen kon zich met zijn rug nog net voor het kiezelharde schot gooien. Twee minuten later lag de bal er aan de overzijde in. Brobbey liep slim weg bij zijn achtervolgers en zette vanaf de achterlijn voor op Sánchez, die vanaf de tweede paal met een gecontroleerde volley scoorde: 0-1.

Jurriën Timber zag vervolgens een buitenspeldoelpunt geannuleerd worden, waarna Bergwijn in minuut 26 alsnog voor 0-2 zorgde. De buitenspeler trok van links naar binnen en schoot hard binnen in de rechteronderhoek. Brobbey had het Ajax nog voor rust makkelijk kunnen maken door de derde binnen te schieten, maar de spits stuitte na een goede steekbal van Mohammed Kudus op de voet van doelman Hidde Jurjus.

Vier minuten na rust zag De Graafschap een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel, toen een voorzet van Robin Schouten door Camiel Neghli binnen werd getikt. Brobbey verzuimde twintig minuten voor tijd andermaal om het af te maken voor Ajax, ditmaal door uit een hoekschop op de paal te koppen. De concentratie bij Ajax leek niet optimaal, want in minuut 75 werd Giovanni Korte volledig over het hoofd gezien. De aanvaller had alle ruimte om een lage voorzet af te maken, maar dat lukte niet met de hakbal die hij inzette. Een nieuwe kans was vervolgens wél aan Brobbey besteed, die een veel te korte terugspeelbal van Rio Hillen onderschepte. De spits schoot beheerst achter Jurjus: 0-3.

Meer nieuws

Bondscoach Ronald Koeman verklaart waarom Joshua Zirkzee niet bij Oranje zit
8
'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
32
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
6
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
18
PSV is erg geïnteresseerd en wil mogelijk zakendoen met Bayern München
4
The Athletic noemt één ex-Feyenoorder waarmee Liverpool over Slot sprak
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties