Go Ahead Eagles en NAC Breda naar finale play-offs

VVV-Venlo - Go Ahead Eagles 2-2
Go Ahead Eagles had in De Adelaarshorst al met 0-1 gewonnen en na een minuut of tien in De Koel leek het al over en sluiten voor VVV. Leon de Kogel hamerde hard binnen, nadat de bal werd weggekopt bij een vrije trap van Sander Duits. VVV-Venlo wist vervolgens dat het drie keer moest scoren en dat leek een onmogelijke opdracht, maar de ploeg van coach Maurice Steijn toonde veerkracht. Bij rust stond het al 2-1: Ralf Seuntjens schoot binnen vanaf de stip na een handsbal en Gianluca Nijholt kopte uitstekend binnen na een fraaie aanval over rechts.

De uitermate interessante ontmoeting kreeg na rust een vervolg. Go Ahead Eagles zat niet bij de pakken neer: Teije ten Den en Elvio van Overbeek misten goede kansen op de gelijkmaker en de vermoedelijke genadeklap voor VVV. De thuisploeg bleef dus in leven en moest op zoek naar de 3-1, maar grote kansen vielen er nauwelijks meer te noteren. In de slotfase schreeuwde het publiek nog wel om een strafschop, ware het niet dat leidsman Pieter Vink weigerde naar de stip te wijzen. Omdat Seuntjens van dichtbij uit de draai rakelings naast schoot, bleef Go Ahead op de been en counterde het via ex-VVV'er Randy Wolters zelfs nog naar 2-2.

NAC Breda - FC Eindhoven 2-0
Omdat NAC in Eindhoven had verloren moest de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen aan de bak in eigen huis. De thuisploeg startte ongelooflijk fel en voor alle fans op hun plek zaten lag de bal er al in: Uros Matic tikte binnen voor open doel. Het was een verhitte ontmoeting tussen de provinciegenoten: scheidsrechter Jeroen Manschot had zijn handen vol aan de felle duels en de opstootjes over het hele veld. Na de stormachtige opening van NAC kwam FC Eindhoven wat beter in het spel, al bleven doelpunten uit voor de bezoekers.

Nog voor rust werd het zelfs 2-0 voor NAC: Sjoerd Ars stond helemaal vrij en de spits wist wel raad met dat buitenkansje. FC Eindhoven zette aan voor de bevrijdende aansluitingstreffer, maar de bezoekers wisten Jelle ten Rouwelaar niet te verontrusten. Ook na een rode kaart voor Enes Ünal in de slotfase (de gewisselde Ronnie Stam kreeg óók rood), de Turk ging er hard in, wist FC Eindhoven niet te profiteren.

De eerste finale gaat tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles, wie gaat dat winnen?