Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Go Ahead Eagles fungeert als speelbal voor winterkampioen PSV

Laatste update:

Foeke Booy had vooraf gezegd dat Go Ahead 'niet de kalkoen van PSV' moest worden, maar dat werd het wel. PSV was de gehele wedstrijd de baas en kreeg al na vijftien seconden de eerste kans van de wedstrijd, maar Georginio Wijnaldum zag zijn inzet naast het doel van Mickey van der Hart gaan. De thuisploeg bleef hierna de aanval zoeken en dat resulteerde na een klein kwartier spelen in de openingstreffer van Santiago Arias. De defensie van Go Ahead dacht aan buitenspel, maar de vlag bleef terecht omlaag, waarna de rechtsback zijn eerste goal van dit seizoen via de binnenkant van de paal binnen ramde.

Go Ahead kwam er niet aan te pas, maar kwam kort na de 1-0 van Arias uit het niets wel erg dicht bij de gelijkmaker: uit een hoekschop kopte Lars Lambooij de bal op de lat, waarna Marnix Kolder de rebound over schoot. PSV kwam hier met de schrik vrij, maar had in het restant van de eerste helft geen enkele last meer van Go Ahead, dat als speelbal fungeerde voor de koploper. De Jong en Wijnaldum zorgden voor gevaar, voordat een doelpunt van Adam Maher werd afgekeurd wegens buitenspel. Even hierna was De Jong weer dicht bij een goal, maar nu schoot hij in het zijnet.

De tweede PSV-treffer, die simpelweg niet uit kon blijven, viel een klein kwartier voor rust. Jeffrey Bruma bracht de bal in het vijandelijke strafschopgebied en vond daar Depay, die Van der Hart met een handige 'lobkopbal' kansloos liet. Depay vermaakte het publiek verder nog met twee prachtige individuele acties en lijkt weer wat van zijn oude vorm terug te vinden. PSV liet de kansen om verder uit te lopen in het eerste bedrijf onbenut en daardoor was Go Ahead nog in leven toen de tweede helft van start ging. In deze tweede helft nam PSV duidelijk wat gas terug.

De thuisploeg merkte dat het zich niet maximaal hoefde in te spannen om Go Ahead van zich af te houden en omdat de gasten niet leken te geloven in een comeback, viel er na de onderbreking lange tijd niet zoveel te beleven in het Philips Stadion. Pas in het laatste kwartier werd er toch nog gebouwd aan een ruime zege: Depay tikte de 3-0 binnen, Jürgen Locadia maakte er na een te korte terugspeelbal van Gilano Wijnaldum 4-0 van en het slotakkoord kwam op naam van Florian Jozefzoon. Drie minuten voor tijd mocht Menno Koch overigens eindelijk invallen bij PSV: de verdediger trainde ruim drie jaar geleden voor het eerst met het vlaggenschip mee en zat al 27 uur lang (!) op de bank, maar maakte tegen Go Ahead pas zijn debuut in het eerste elftal.

-

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties