Go Ahead Eagles wint van FC Utrecht en passeert aartsrivaal

Voor het eerst dit seizoen mocht de achttienjarige aanvaller Cedric Badjeck opdraven van FC Utrecht-trainer Jan Wouters. De Kameroener, die de plek innam van de geschorste Steve De Ridder, beschaamde het vertrouwen van de oefenmeester niet: al na drie minuten lag de bal in het net. Badjeck dankte Tommy Oar, die over de linkerkant was ontsnapt en zijn ploeggenoot een niet te missen kans gunde: 0-1.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want tien minuten later was het alweer gelijk. Na een uitstekende aanval van Go Ahead Eagles gaf Jeffrey Rijsdijk het laatste zetje. Even later kreeg Erik Falkenburg zelfs een enorme kans om de 2-1 op het bord te zetten, maar de middenvelder miste oog in oog met doelman Robbin Ruiter.

De tweede helft was niet best en er vielen weinig kansen te noteren, maar een kwartier voor tijd werd De Adelaarshorst weer op de kop gezet. Mark van der Maarel zou een overtreding hebben begaan en de bal ging op de stip. Jop van der Linden is een specialist in standaardsituaties en de linkspoot stuurde Ruiter de verkeerde hoek in: 2-1. De thuisploeg probeerde direct door te drukken: Ruiter redde uitstekend op een kopbal van Van der Linden en Falkenburg kopte rakelings naast.

Doelpunten zouden er in de slotfase niet meer vallen, maar voor de ploeg van trainer Foeke Booy maakte dat niets uit. De punten zaten in de tas en op die manier passeerde Go Ahead de grote aartsrivaal uit Zwolle op de ranglijst. De Deventenaren hebben 23 punten. FC Utrecht doet het nog iets beter, want de club uit de Domstad verzamelde er in de eerste helft van het seizoen 24.