Go Ahead haalt oude herinneringen op en schittert in fraai retrotenue

Van Hoeven had dit seizoen pas vijf keer gescoord en had nog nooit een dubbelslag gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie, laat staan een hattrick. De aanvaller sloeg na een halfuur voor het eerst toe. Hij reageerde goed op een steekbal van Luuk Brouwers en zorgde voor de 1-1, nadat Arno van Keilegom de score had geopend uit een uitbraak van Helmond. Tot dat moment waren er al kansen geweest aan weerszijden, waaronder een kopbal op de lat van Sam Beukema.

Vrijwel meteen aan het begin van de tweede helft zorgde Van Hoeven voor de 2-1, na voorbereidend werk van Sam Hendriks. Brouwers tekende in minuut 65 voor het derde doelpunt na een fraaie combinatie met Giannis Botos en enkele minuten later, halverwege de tweede helft, krulde Van Hoeven de bal om doelman Stijn van Gassel heen. Tien minuten voor tijd volgde de 5-1 van Boyd Lucassen. Het betekende een pijnlijke nederlaag voor Helmond, dat bij een overwinning de play-offs via de vierde periode in zicht had.

De wedstrijd stond in het teken van '100 jaar Vetkampstraat'. Het is exact 101 jaar geleden dat de club verhuisde naar de plek waar men nu speelt, maar vorig jaar gingen de festiviteiten door corona niet door. De spelers traden tegen Helmond aan in een fraai retrotenue, dat gebaseerd is op het tenue dat gedragen werd tijdens de eerste wedstrijd aan de Vetkampstraat in 1920. De club werkte speciaal voor de gelegenheid nog een keer samen met het kledingmerk hummel, dat in dertig van de honderd jaar de hoofdsponsor was.